19 / 04 / 2024

tarım arazisi satışları 2013

tarım arazisi satışları 2013

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada gıda güvenliği tehlikede birçok şirket ve ülkenin, kendi ülkelerinin arazileriyle yetinmediğini, farklı yerlerden arazi kiralayarak veya satın alarak üretim yaptığını belirtti...

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Sudan’da kiralanan bir karış tarım arazisi yok...

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine göre, Sudan’da hiçbir zaman arazi kiralanmadığı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 tek kuruş parası da Sudan’a aktarılmadığı ve Sudan taahhüdünü yerine getirmedi ve firmanın tasfiyesini Türkiye istediği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Arsa almak isteyenlere müjde! DSİ’den satılık arsa! Bu fırsatı sakın kaçırmasın! İşte detaylar!

Mülkiyeti DSİ’ye ait olan 46 adet tarım arazisi, satışa çıkarıldı. İşte merak edilen detaylar!

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

İzmir'de belediye 14 tarım arazisini açık arttırma ile satacak!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı tarafından, İzmir İli, Bergama İlçesi, Tırmanlar, Yortanlı, Paşaköy, Eğrigöl, Kurfallı, Ferizler ve Karahıdırlı mahallelerinde konumlanan 14 tarım arazisi açık arttırma ile satılıcak.

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

tarım arazisi satışları 2013 Haberi

tarım arazisi satışları 2013

Bakan Eker, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bünyesine ataması yapılan 244 yeni personelin göreve başlama törenine katıldı. 


GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada birçok şirket ve ülkenin, kendi ülkelerinin arazileriyle yetinmediğini, farklı yerlerden arazi kiralayarak veya satın alarak üretim yaptığını belirterek, "200 milyon hektar alanın üzerinde şu anda çok uluslu şirketler veya bazı ülkeler tarafından kiralanmış veya satın alınmış durumda. Ne yazık ki arazilerin kiralandığı ülkelerden önemli bir kısmı dünyada gıda güvenliğinin en yüksek düzeyde tehlikeli olduğu ülkelerdir" dedi. 


Bakan Eker, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 244 personelin göreve başlaması nedeniyle Milli Kütüphane'de düzenlenen törene katıldı. Kuruluşun 5 milyar 300 milyon liralık krediyi 0-8 faiz oranlarında kullandırabilen muazzam bir organizasyona dönüşmesinin onurunu ve gururunu yaşadıklannı dile getiren Eker, 2002 yılı öncesinde ortak...