08 / 12 / 2025
fuzul

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2019 ağustos

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2019 ağustos

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi, 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.69 artış meydana geldi.

Konkordato talep eden Yıldızlar Yol Asfaltlama Taahhüt hakkında 3 ay geçici mühlet verildi!

Yıldızlar Yol Asfaltlama Taahhüt Petrol İnşaat Nakliye Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

AYK Hayvancılık Gıda Tarım’ın konkordato mühleti 2 ay süreyle uzatıldı!

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, AYK Hayvancılık Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında uygulanan geçici mühlet süresini uzattı. 

Pataş Tarım Ürünleri Otomotiv'in kesin mühleti kaldırıldı! 

Geçtiğimiz aylarda mali krizden dolayı konkordato ilan eden Pataş Tarım Ürünleri Otomotiv Gıda Üretim Sanayi Limited Şirketi'nin kesin mühleti kaldırıldı. 

Seven Fıstıkçılık'a bir yıl süreyle konkordato kesin mühleti verildi!

Mahkeme tarafından üç ay geçici mühlet verilen Seven Fıstıkçılık Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ne bir yıl süreyle kesin mühlet verildi.

Konkordato talep eden Yeni Ses Gıda’ya 1 yıllık kesin mühlet!

Manisa Asliye Ticaret Mahkemesi Yeni Ses Gıda ve Tarım Ürünleri İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 11 Eylül 2025’ten itibaren 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine karar verdi.

Özsel Agro Tarım’a 1 yıl kesin konkordato koruması!

Eskişehir Asliye Ticaret Mahkemesi, Özsel Agro Tarım Ürünleri Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti hakkında, 10 Eylül 2025 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine hükmetti.

Teknikfarm Zirai İlaçlar’ın geçici konkordato mühleti 2 ay daha uzatıldı!

Teknikfarm Zirai İlaçlar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında  verilen 3 aylık geçici mühlet, sürenin bitim tarihi olan 03 Eylül 2025’ten itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Konkordato ilan eden Rentar Tarım’a 3 ay geçici mühlet kararı!

Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2025/872 esas sayılı dosyada görülen konkordato davasında İbrahim Rencuzoğulları – Rentar Tarım Ürünleri hakkında geçici mühlet kararı verdi.

Baykallar Tohumculuk ve ortaklarına 3 ay geçici konkordato mühleti!

Baykallar Tohumculuk Hayvancılık Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., ortakları İbrahim Baykal ve Remziye Baykal hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesine 4 yıldızlı otel geliyor! 252 milyon 32 bin TL bedelle hayata geçirilecek!

Akgüller Akaryakıt Tarım Ürünleri tarafından Manisa ili Alaşehir ilçesi  İstasyon Mahallesi'ne 90 odalı, 180 yataklı otel projesi planlanıyor. 

Nova Meyve Sebze, Yeter Plastik, Cassi Selection ve Waha Tarım’a 3 ay geçici konkordato koruması!

Nova Meyve Sebze Makine Otomotiv, Yeter Plastik Sanayi Otomotiv Gıda, Cassi Selection Gıda, Waha Tarım Ürünleri hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı verildi.

Denizli’de AYK Hayvancılık ve ortaklarına 3 ay geçici konkordato mühleti!

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, ekonomik sıkıntılar yaşayan AYK Hayvancılık Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket ortakları için 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti verdi.

Seven Fıstıkçılık'ın geçici mühlet süresi tekrar uzatıldı!

Seven Fıstıkçılık Tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne mayıs ayında 3 aylık geçici mühlet kararının verilmesinin ardından mahkeme bugün iki ay daha uzatılmasına karar verdi. 

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2019 ağustos Haberi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2019 ağustos

Tarım ÜFE, 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.70 azalış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8.05, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22.50 artış kaydetti.

Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0.72, ormancılık ürünlerinde yüzde 1.56 azalış, balıkçılıkta yüzde 0.82 artış meydana geldi.
Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 1.62, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 1.33 azalış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0.60 artış gösterdi.

Alt tarım gruplarından; tropikal ve subtropikal meyveler yüzde 6.04, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 2.70, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar yüzde 2.18 artış, çeltik yüzde 5.17, üzüm yüzde 8.09 ve...