27 / 04 / 2024

tarımsal amaçlı yapılar nasıl inşa edilir

tarımsal amaçlı yapılar nasıl inşa edilir

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Çiftçilere son dakika müjdesi! Ödenecek tarımsal destekler açıklandı! Hangi ürüne kaç TL mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilerin merakla beklediği 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar yayımlandı. Hangi ürün için çiftçilere ne kadar tarımsal destek ödemesi yapılacağı belli oldu. İşte o rakamlar

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere yapılan tarımsal ödemeler hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan tarımsal ödemeler konusunda yapılan araştırmaların devam ettiğini duyurdu. Çiftçilerin heyecanla beklediği bu ödemeler nihayet hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ödemelerle ilgili detayları açıkladı. İşte destek ödemeleriyle ilgili merak ed

Çiftçiler dikkat! Yüzde 50 indirimde detaylar tek tek belli oldu!

Üreticilerin bu sene ile ilgili tarımsal amaçlı su kullanım hizmet tutarlarının yüzde 50'sinin desteklenmesiyle ilgili uygulama esasları netleşti. Üreticilere su kullanımında uygulanacak yüzde 50 indirimin esasları tek tek belli oldu.

Çiftçilere müjde üstüne müjde! Şimdi sıra buraya geldi! Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Çiftçilere 2023 yılına ilişkin destek ödemeleri ve indirimler devam ediyor. Şimdi de tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedelleri ile ilgili indirime gidilecek. Tam yüzde 50 indirim uygulanacak! Hemen bakın!

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri yapılıyor! Bakan Kirişci resmen açıkladı, bugün hesaplara yatıyor!

Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklama...

Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? 14 Mayıs 2022 tarihinde Bakan Kirişçi'den açıklama geldi

Tarımsal destek ödemeleri vatandaşların araştırma konusu haline gelmeye devam ediyor. Yaz dönemine yaklaştığımız bu günlerde hasat öncesi tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor. Peki Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? Bakan Vahit Kirişci detayları paylaştı...

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Köyde ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle tarımsal amaçlı yapıların kapsamına ‘bağ evi' de dahil edildi. Böylelikle evler için ruhsat zorunluluğu kaldırıldı. 

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor.

tarımsal amaçlı yapılar nasıl inşa edilir Haberi

tarımsal amaçlı yapılar nasıl inşa edilir

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapıların nasıl inşa edilmesi gerektiğine ilişkin esaslar, Plansız Tip İmar Yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor:


Yapı şartları..

İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bunların lüzumlu müştemilat binaları dışında birden fazla yapı yapılamaz. Ancak, bir yapıda birden fazla bağımsız bölüm yapılabiliyor.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında bir parselde köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapıların ve konut yapılarının müştemilat dahil taban alanı kat sayısı % 40'ı geçemiyor.


T.C.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI


Teknik...