29 / 03 / 2024

tarlabaşı yenileme alanları

tarlabaşı yenileme alanları

Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk yenileme projesi olan "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi"nde Gap İnşaat yüklenici şirket olarak görev almaktadır.

Ofis alanları yeniden tasarlandı!

Bir yandan pandemiyi bir tasarım yenileme fırsatına dönüştürmeyi, sağlıklı, çevreci, ergonomik, yeni normale uygun çalışma alanları yaratmayı amaçlayanlar, diğer yanda da, ufak değişikliklerle pandemiye uygun ofis uyarlamalarına gidenler bulunuyor.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kayseri'de yenileme alanı kararı!

Kayseri Melikgazi ilçesini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kentsel dönüşüm muvafakatına karşılık abonelik verilecek!

Meclise sunulan kanun teklifi ile riskli alan, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ve yenileme alanlarında kentsel dönüşüm muvafakatı koşulu ile elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin verilmesi öngörülüyor..

Tarlabaşı Yenileme Projesi iptal edildi!

Kamuyounda tartışmalara neden olan Tarlabaşı Yenileme Projesi mahkemece iptal edildi.

Afyonkarahisar Bolvadin'de yenileme alanı kararı!

Afyonkarahisar Bolvadin İlçesi'ndeki bazı alanlar yenileme alanı olarak kabul edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Maltepe Dragos Kentsel Yenileme Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi, Dragos Kentsel Yenileme Proje Alanı Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı askıda...

Akçakoca Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Akçakoca Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor. Kentte yeşil alanlar, kavşak düzenlemeleri gibi düzenlemeler devam ediyor.

Reşat Nuri Tiyatro sahnesi 2 kat büyüyecek!

"Fatih Reşat Nuri Tiyatrosu Projesi" kapsamında hazırlanan ön proje, İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 13 Mayıs 2016 tarihinde onaylandı.

Tarlabaşı 1. Etap'ta satılık 7 gayrimenkul!

Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Tarlabaşı I. Etap Yenileme Alanı'nda bulunan kat karşılığı sözleşmesi yapılmayan 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 15 Aralık 2016'da gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 8 milyon 179 bin TL olarak belirlendi.

Tarlabaşı360 Katar Cityscape’te vitrine çıkarıyor!

Perakende ve yaşam alanlarıyla Körfez yatırımcılarının karşışına farklı bir konseptle çıkmaya hazırlanan Tarlabaşı360, tarihi sokakları, mimari yapısı ve caddelerini 26-28 Nisan’da düzenlenecek Katar Cityscape’te vitrine çıkarıyor.

Mehmet Ergün Turan'dan Tarlabaşı360'a ziyaret!

TOKİ Başkanı Turan, kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360’ı yerinde inceledi. Ergün, “Eğer bu işe girilmemiş olsa şehrin merkezinde burası bir çöküntü alanı olarak kalacaktı. Buna cesaret edenleri tebrik ediyorum. Burası çok zor bir projedir” dedi.

tarlabaşı yenileme alanları Haberi

tarlabaşı yenileme alanları


5366 sayılı “Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun” uyarınca Beyoğlu Belediyesi’nin ilan ettiği yenileme alanlarından ilk olarak uygulamaya geçen “Tarlabaşı Yenileme Alanları”, mimari avan projesinin resmi makamlarca onaylanması sonucu mülkiyet görüşmeleri ve uygulanma aşaması 2007 yılında başlamış, 2010 yılı ikinci çeyreği itibariyle Tarlabaşı’nda yaklaşık 20.000 m2 alan üzerinde yenileme sürecine başlanmıştır. 


Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk yenileme projesi olan "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi"nde Gap İnşaat yüklenici şirket olarak görev almaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin önderliğinde hazırlanan proje için 16.03.2007 tarihinde gerçekleşen ihale ile GAP İnşaat en uygun teklifi vererek 04.04.2007 tarihinde Beyoğlu Belediyesi ile alanın yenilenmesi için sözleşme imzalamıştır.