20 / 04 / 2024

tasarım atölyesi kadıköy

tasarım atölyesi kadıköy

2013'te kurulan Tasarım Atölyesi Kadıköy iki seneye yakın bir süredir Yeldeğirmeni'nde Kadıköylülerin mekansal sorunlarına kulak veriyor. Atölye, küçük dokunuşlarla hem mahalleliyi mutlu ediyor hem de semti renklendiriyor...

Tasarım Atölyesi Kadıköy 4 Nisan'da açılıyor!

Tasarım Atölyesi Kadıköy, 4 Nisan 2013 Perşembe günü açılıyor...

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Orange Room Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Orange Room Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Kadıköy'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Sabrican Şahin, Mehmet Ulaş Karahan ve Mert Karaman ortaklığında kuruldu.

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi Kadıköy'de Maryam Salkhordeh tarafından kuruldu.

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi kuruldu!

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile M.Hüseyin Sancar tarafından kuruldu.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Atölye Madre Mimarlık ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Atölye Madre Mimarlık ve Tasarım Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyhan Gültaşlar ve Esra Kışlal Beçin tarafından kuruldu.

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı nereden geçecek? Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Proje hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla Kadıköy Sultanbeyli Metro Hattı...

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

tasarım atölyesi kadıköy Haberi

tasarım atölyesi kadıköy

Kadıköy Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Kentsel Strateji tarafından kamu, özel ve sivil iş birliğiyle 2013'te kurulan Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) Kadıköylülerin buluşma noktası. Kadıköylüler, mahallerindeki mekansal problemleri TAK'lar paylaşıyor, bu sorunlar ışığında tasarımcılar proje üretiyor, Kadıköy Belediyesi de bu projeleri hayata geçiriyor. Tasarımları Belediye tarafından beğenilen tasarımcılar ise ödüllerle teşvik ediliyor. Zaten yaptıkları işin en önemli kısmı bu fikirlerin lafta kalmadan uygulamaya geçebilmesi. "Tasarım sizden, uygulaması bizden!" sloganıyla kolları sıvayan TAK ekibinin bir başka özelliği ise tamamen gönüllülerden olunuyor olması. Ekip şu anda Yeldeğirmeni'nde işlere ortak olacak Kadıköylüleri, tasarımcıları, " gönüllüleri, öğrencileri ve destekçileri bekliyor. 

TAK ne anlama geliyor? 

Faruk Göksu: TAK'ın açılımı "Tasarım Araştırma ve Katılım". Bu üç kavramla kentsel problemleri çözmeye yönelik programlar üreten, etkinlikler düzenleyen bir atölye. Bu...