20 / 04 / 2024

tavuk tüyü ile ısınma

tavuk tüyü ile ısınma

Imperial College Üniversitesi'nde okyan Ryan Robinson ile tasarımcı Elena Dieckmann tavuk tüylerini değerlendirecek bir proje geliştirdi. Tavuk tüyü yakında binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılabilecek...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tçy İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tçy İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nurtac Avşar tarafından kuruldu.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Migros'ta oto koltuk tüy toplayıcı 54,90 TL’ye, su tasarruflu duş başlığı 64,90 TL’ye, çelik termos 669,90 TL'ye düştü!

Migros’un indirim kampanyası bugün sona ereceği öğrenildi. Bu kapsamda, Migros’ta oto koltuk tüy ve kırıntı toplayıcı 54,90 TL’ye, su tasarruflu duş başlığı 64,90 TL’ye, çelik termos 669,90 TL’ye TL’ye düştü. İşte 30 Ağustos 2023 Migros fiyat listesi...

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Duydunuz mu? Philips Lumea Prestige tüy alma cihazı 2700 TL indirimde! İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Dermatologların önerdiği Philips Lumea Prestige IPL tüy alma cihazı 2 bin 700 TL indirimli olarak satışa sunuldu. İşte Lumea Prestige tüy alma cihazının öne çıkan özellikleri ve 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Altınbaş'tan zümrüt yüzüklere çılgın indirim! 16 Ocak 2023 fiyat listesi...

Altınbaş'tan zümrüt yüzüklere görülmemiş bir indirim geldi! Peki, Altınbaş'ta safir yüzükler ne kadar? İşte 16 Ocak 2023 fiyat listesi...

Dünyaca ünlü ekonomist açıkladı! Dolar en kötü yılını yaşayacak

ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff, enflasyon probleminin daha kötüye gideceği uyarısında bulundu ve 2023`ün ABD doları için "en kötü yıllardan biri" olacağını öngördü.

tavuk tüyü ile ısınma Haberi

tavuk tüyü ile ısınma

BBC'de yer alan habere göre tavuk çiftliklerinde ortaya çıkan en büyük atık ürünlerden biri olan tavuk tüyü yakında binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılabilecek..


İnsanın olduğu her yerde tavuk da vardır. Her ülkenin mutfağında tavuğu veya yumurtasını menüde bulmak mümkün.


Yani Norveç'ten Yeni Zelanda'ya, Küba'dan Kamboçya'ya kadar tavukları en küçük yerleşim birimlerinde görebilir, birçok yerde binlercesinin dev çiftliklerde yetiştirildiğini duyarız.


Bu kadar çok tavuğun olması aynı zamanda çok miktarda tavuk tüyü demek. Bu tüyler normalde ya yakılır ya da katı atık alanlarına gömülür.


Londra'daki Imperial College Üniversitesi'nde biyoloji öğrencisi Ryan Robinson ile tasarımcı Elena Dieckmann bu tüyleri değerlendirecek bir proje geliştirdi.

Bu projeyle tavuk tüyleri binalarda yalıtım maddesi veya gıda ve ilaç paketleme malzemesi olarak kullanılabiliyor.
İkili, bu buluşu...