19 / 04 / 2024

tekfen bakü offshore petrol platformu

tekfen bakü offshore petrol platformu

Tekfen İnşaat, Azerbaycan'ın başkenti Bakü‘de, BP'nin liderliğindeki AIOC ortaklığına yaptığı offshore petrol platformunu bitirdi...

Tekfen Holding’den Azerbaycan’da 100 milyon dolarlık satın alma!

Tekfen Holding iştirakleri arasında yer alan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’ye yüzde 10 hisseyle ortak olmak üzere, Bakü’da sözleşme imzaladı.

Tekfen Bakü’de 6’ıncı platformuna başlıyor!

Tekfen İnşaat’ın Azerbaycan’da, yüzde 40 oranında pay sahibi olduğu Azfen, 6’ıncı platformunu Bakü'de hayata geçiriyor.

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu...

UEFA Avrupa Final maçı Tekfen'in yaptığı statta oynanacak!

Chelsea ve Arsenal takımlarının mücadele edeceği UEFA Avrupa Final maçı, bu akşam, Tekfen İnşaat tarafından yapılan Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Tekfen, yeni Azerbaycan'ı inşa ediyor!

Bakü’daki simge binalara imzasını atmaya devam eden Tekfen İnşaat, 169 m yüksekliğindeki Azerbaycan Vergi Bakanlığı’nın yeni yönetim binasının yapımını üstlendi.

Bakü Olimpiyat Stadı'na Diamond Award ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Bakû Olimpiyat Stadı, Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi’nce her yıl dağıtılan ‘Mühendislik Mükemmellik Ödülleri’nde, en büyük ödül olan ‘Diamond Award’ ödülünü kazandı.

Bakü Olimpiyat Stadı'nı Tekfen İnşaat inşa etti!

Azerbaycan'ın başkenti Baku, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Dev spor organizasyonunun açılış töreni, tasarım ve inşası Tekfen İnşaat tarafından yapılan Baku Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

Tekfen Hep İstanbul 2. etap teslim tarihi!

Tekfen Hep İstanbul 2. etap teslim tarihi olarak Nisan 2017 yılında gerçekleşmesi planlandı. Bakırköy-Beylikdüzü metro güzergâhına yürüme mesafesinde yer alan projede 3 yeni blok satışları devam ediyor.

Tekfen İnşaat Bakü Olimpiyat Stadı'nı hayata geçiriyor!

Tekfen, Azeriler’i Olimpiyatlara hazırlıyor. 640 milyon dolarlık bir proje ile Bakü’ye iki yıl gibi kısa zamanda dev stad yapan Tekfen’in yeni hedefi ise Rusya ve Katar olacak.

Tekfen İnşaat Bakü'de kazasızlık rekoru kırdı

TEKFEN İnşaat, Azerbaycan Olimpiyat Stadı projesinde, yeni bir kazasızlık rekoruna imza attı. Tekfen inşaat. Kazasızlık ve Kıdem ödül töreni, Bakü'de bulunan Gülistan sarayında düzenlendi.

Bakü Olimpiyat Stadı 24 ayda tamamlanacak!

Azerbaycan'da yapılan Bakü Olimpiyat Stadı ve Dünya Petrol Devi SOCAR'ın Genel Merkez Binası gibi birçok üst düzey proje, Türk inşaat şirketi Tekfen İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor...

Anel Grup Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun elektrik işleri için Tekfen İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Anel Grup, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşa edilen ve 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektrik ve mekanik işleri için, Tekfen İnşaat ile sözleşme imzaladı.

Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun elektrik ve mekanik işlerini Anel Grup yapacak!

ANEL Grup, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşa edilen Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektrik ve mekanik işleri için, Tekfen İnşaat'la sözleşme imzaladı. Yatırımın toplam tutarının 102.6 milyon dolar olduğu açıklandı...

tekfen bakü offshore petrol platformu Haberi

tekfen bakü offshore petrol platformu

Tekfen’in Bakü‘de BP için yaptığı 18 bin 500 tonluk petrol platformu tamamlandı. Bu devasa yapı temmuzda Hazar’da yüzdürülerek, 120 kilometre açıktaki yerine demirleyecek. Tekfen de Şah Deniz 2. Faz’da toplamı 30 bin tonluk 2 yeni platform işini kovalamaya devam edecek. Türkiye’den bir müteahhitlik şirketinin platformu inşa etmesi sektörün çıtası açısından da önemli. Proje Müdürü Bülent Karaca, BP teknik heyetinin şimdiye kadar 4 kez platformu ziyaret ettiğini ve her seferinde de takdir ifadeleriyle ayrıldıklarını anlatıyor.

Testler yapılıyor. Üstünde helikopter pisti bulunan 50’ye 100 metre ebatlarındaki bu platformun kaldırılıp, denizdeki yerine taşımasını yapacak Mamout firması, şu sıralar 18 bin 500 tonun altına her biri 2 bin 500 ton kaldıran 8 büyük kriko yerleştiriyor. Haber bu, hikayesine gelince...


Üç önemli işi var

2012 yılında Hazar’ın...