23 / 04 / 2024

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu...



Tekfen Holding Grup şirketlerinden Tekfen İnşaat imzası ile gerçekleştirilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; maçı izlemek için Bakü'de bulunan Holding üst yönetimi; Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ile günlük 1.200 ton amonyak ve 2 bin ton üre kapasiteli yeni bir üretim tesisi yapımı ve ürün pazarlama hizmetlerini de kapsayacak yeni bir stratejik ortaklık için Mutabakat Zaptı imzaladı. Çalışma grubu, her iki tarafın katılımıyla oluşturulacak. Oluşturulacak bu grup nihai anlaşmanın detayları için çalışacak.

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen Holding, çalışmalar sonucunda belirlenecek bir paya sahip olarak, projede yatırımcı kimliğiyle de yer alacak. 

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, konuyla ilgili açıklama yaptı. Tekfen’in uzun yıllardır Azerbaycan’da projeler gerçekleştirdiğini anımsatan Gigin, "Azerbaycan’da şimdiye kadar 20’nin üzerinde proje tamamladık. Yeni fırsatları değerlendirmeye hazırız" dedi.

Gigin, UEFA Avrupa Ligi finali oynanan Bakü Olimpiyat Stadı’nı, 24 ay gibi sektör için rekor sayılabilecek bir zamanda ve kazasızlıkla tamamladıklarını söyledi. Gigin, yapımı devam eden Azerbaycan Vergi Bakanlığı Yeni Yönetim Binası’nın da, tasarım ve mimarisiyle örnek bir proje olduğunu belirtti. Gigin, "Mutabakat zaptı imzalalan bu yeni projede de, hem tüm mühendislik ve yapım işlerini üstleneceğiz, hem yatırımcı kimliğimizle yer alacağız hem de grup şirketlerimizden Toros Tarım aracılığıyla burada üretilecek ürünlerin pazarlamasını yapacağız" ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön