28 / 03 / 2024

Mepaş Entegre, Montanstahl ile stratejik ortaklık anlaşması yaptı!

Mepaş Entegre, Montanstahl ile stratejik ortaklık anlaşması yaptı!

Mepaş Entegre Üretim ve Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Montanstahl'ın Türkiye satışlarını yürütmek üzere stratejik ortaklık anlaşması yaptıklarını açıkladı.



Söz konusu ortaklıkla özel boy ve şekillerde üretim imkanına sahip olduklarını ifade eden Şahin, özel ürünlere artan talepten dolayı Montanstahl'ın teknolojisini ve iş geliştirme gücünü bu alana yönlendirdiğini üetti. Östenetik grubu ürünler başta olmak üzere paslanmaz çelik ürünlerin üretimini yaptıklarını anlatan Şahin, özel çelik paslanmazlar haricinde paslanmaz çelik yapılar için de geniş bir yelpazede üretimlerinin olduğunu kaydetti. 




Mehmet Ali Şahin, Finlandiya menşeli çelik profil üreticilerinden StalaTube ile Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelerdeki satış faaliyetlerini yürütmek üzere stratejik iş ortaklığı içinde olduklarını kaydetti. 



Firmanın işgücünü artırdıklarını ileten Şahin, boru ve profil sektöründe de Avrupa menşeli standart malzemelerin tamamının stoklarında bulunduğunun altını çizdi. Makine parkını genişletmeyi planladıklarını büdiren Mehmet Ali Şahin, bu yatırım için 2 milyon dolar ayırdıklarını belirtti. Şahin, planladıkları yatırım ile sektörün ihtiyaç duyduğu hizmetleri tek çatı altında sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 200 metrekare kapalı alana sahip paslanmaz çelik ürünleri satış, yarı mamul imalat ve işleme merkezinde hizmet vermeye devam ettiklerini aktaran Mehmet Ali Şahin, İstanbul Tuzla OSB'de 3 bin 800 metrekaresi kapalı toplam 6 bin 500 metrekare alanda yatırımlarının da devam ettiği bügisini verdi. Firmanın yılda yaklaşık 8 bin ton paslanmaz çelik ürünü işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Şahin, özellikle son yatırımları 'BystronicBystar L' lazer kesim tezgahı ile tersane ve denizcilik sektöründeki pazar paylarının hızla arttığını söyledi.



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön