25 / 04 / 2024

ALKE İnşaat, İzmir'de Amerikalı TPI Composites Inc. ile ortaklık anlaşması imzaladı!

ALKE İnşaat, İzmir'de Amerikalı TPI Composites Inc. ile ortaklık anlaşması imzaladı!

Türkiye'de ilk yerli kompozit rüzgar kanadı üretimini gerçekleştiren ALKE İnşaat, İzmir'de Amerikalı TPI Composites Inc. ile ortaklık anlaşması imzaladı



ALKE İnşaat ve Amerikalı ortağı TPI Composites'le birlikte Izmir'de 32 bin metrekare kapalı alanı olan tesiste rüzgar türbinlerinde kullanılan kompozit kanat seri üretimine başladı. TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında kurulan şirket, Türkiye'deki tek bağımsız kompozit kanat üreticisi durumunda.  Şirketin ürettiği kanatlar Türk piyasasında kullanılacağı gibi bir bölümü Avrupa ve Kuzey Afrika'ya ihraç edilecek.

ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
TPI Composites Inc. CEO'su Steven Lockard 'ALKE ile yaptığımız bu ortaklık  global operasyonlarımızı genişletmek için çok önemli bir adım. Bu fabrika, Doğu Avrupa ve Türkiye için bir üretim üssü olacaktır. Hedefimiz, ileri teknoloji ile ürettiğimiz yüksek kaliteli kanatları sektör liderleri konumundaki müşterilerimize makul bir fiyata sunmak' dedi.

Türkiye kazançlı çıkacak
TPI Kompozit Başkan Yardımcısı Sarp Kemaloğlu da bu yatırımla artık Türkiye'deki yatırımcıların Brezilya, Avrupa veya Çin'den rüzgar türbin kanadı almalarına gerek kalmadığını ve bu yatırımdan en kazançlı Türkiye'nin çıkacağını sözlerine ekledi.

Akşam


Geri Dön