26 / 04 / 2024

tekfen katar projeleri

tekfen katar projeleri

Tekfen İnşaat’ın yapımını üstlendiği Katar Al Khor Expressway’in, ana yol ve 3 kavşağı Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani tarafından hizmete açıldı...

Tekfen imzalı Doha El-Hur Otoyolu açıldı!

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından Katar'ın başkenti Doha'da tasarım ve yapım işi gerçekleştirilen 33 kilometrelik El-Hur Otoyolu açıldı...

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Tekfen Holding, Katar'da yeni proje inşa edecek!

Tekfen Holding, Katar'da North Field East Onshore projesi EPC-1 paketine ait Common Offsites 2 genel işlerini üstlenmek üzere ihaleyi kazandı.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Tekfen'in Katar Al Khor Expressway projesi açıldı!

Tekfen İnşaat’ın yapımını üstlendiği Katar Al Khor Expressway’in, ana yol ve 3 kavşağı Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani tarafından hizmete açıldı...

Tekfen imzalı Doha El-Hur Otoyolu açıldı!

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından Katar'ın başkenti Doha'da tasarım ve yapım işi gerçekleştirilen 33 kilometrelik El-Hur Otoyolu açıldı...

Outdoor Factory Katar'da 750 milyon dolarlık tema park kuracak!

Outdoor Factory’nin Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Katar ile ilgili planladıkları projeleri açıkladı. Yedigöz, ülkede 750 milyon dolarlık tema park kuracaklarını söyledi.

Katar Heyeti inşaat görüşmeleri için Türkiye'de!

Katar Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) heyeti  ile Türkiye Müteahhitler Birliği Ankara’da buluştu. TMB Heyeti ve ASHGHAL Başkanı Saad bin Ahmad Al Muhannadi başkanlığındaki Katar Heyeti işbirliği yapılabilecek projeleri değerlendirdi. 

Antalya projeleri Katar'da görücüye çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği projeler, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "EXPO Turkey By Qatar 2018 Fuarı"nda tanıtıldı. 

Cathay Group’un, İstanbul’daki Nivo projeleri dünyaya ulaşıyor!

Cathay Group’un yıldız projeleri olarak gösterilen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy dünyayla buluşuyor. Ekip, Brezilya’dan ABD’ye, Almanya’dan Katar’a temaslarını da sürdürüyor...

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Tekfen-Al Jaber Engineering, Katar'da stadyum yapacak!

Tekfen-Al Jaber Engineering Ortak Girişimi, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin yapılacağı stadyum komplekslerinden "Main Works for the Fifth Precinct Stadium" Projesinin anahtar teslimi Mühendislik ve Yapım işini üstlenmek üzere imzayı attı. 

tekfen katar projeleri Haberi

tekfen katar projeleri

2005'ten bu yana Katar’da birçok önemli projeyi üstlenerek hayata geçirilmesini sağlayan Tekfen İnşaat, Katar Devleti ile imzaladığı anlaşmayla, 36 ay içinde tamamlamayı taahhüt ettiği Al Khor Expressway Projesi’nin, açılışını söz verdiği tarihten 1 yıl önce gerçekleştirdi.

Proje, Tekfen İnşaat'ın tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olarak dikkat çekiyor. Katar’da hayata geçirdiği prestijli projelere bir yenisini de Al Khor Expressway ile ekleyen Tekfen İnşaat, 63 yıllık tecrübesiyle projenin tamamını anahtar teslimi olarak 2019 yılının sonunda teslim edecek.

Dünya Kupası bağlantı yolu

Açılışta konuşan Katar Başbakanı Bin Nasser Tekfen İnşaat tarfından inşa edilen yolun, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi El-Beyt ve Luseyl statları arasında bağlantı olacağını belirtti. Tekfen Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap ise 2005 yılından buyana Katar’da boru hattı, endüstriyel tesis, üstyapı ve...