20 / 04 / 2024

Tekfen imzalı Doha El-Hur Otoyolu açıldı!

Tekfen imzalı Doha El-Hur Otoyolu açıldı!

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından Katar'ın başkenti Doha'da tasarım ve yapım işi gerçekleştirilen 33 kilometrelik El-Hur Otoyolu açıldı...



Katar Doha'da Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından tasarım ve yapım işi gerçekleştirilen 33 kilometrelik El-Hur Otoyolu açıldı.

Açılış törenine Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani, Türkiye Adalet Bakanı Yardımcısı Selahaddin Menteş, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Katar Başbakanı Bin Nasır, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi El-Beyt ve Luseyl statları arasında bağlantı olması için otoyolun açıldığını söyledi.

2020'de açılması planlanan ancak bir yıl erken açılan El-Hur Otoyolu, 20 yerleşim bölgesi ve bazı ekonomi kuruluşlarının bulunduğu alanlardan geçiyor.

Doha El-Hur Otoyolu, Doha'nın kuzeyine doğru var olan otoyolun iyileştirmesi ile birlikte dokuz adet katlı kavşağın tasarım ve inşaatı ile 4 katlı kavşakların iyileştirilmesini içeriyordu.

FIFA'nın 2 Aralık 2010 tarihindeki oylamayla ev sahipliği hakkını Katar'a verdiği 2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. 


Geri Dön