26 / 04 / 2024

tekirdağdaki riskli binalar yıkılıuor mu

tekirdağdaki riskli binalar yıkılıuor mu

Tekirdağ’da yıkımı yapılacak 18 riskli bina olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ’da toplam 59 riskli binanın yıkıldığı söyledi.

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

İstanbul'un dönüşümünde kaybedecek zaman yok!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Yenileniyor platformu ve İstanbul'daki riskli binaların dönüşümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kurt, hem İstanbul'daki dönüşümün aciliyetine hem de İstanbul Yenileniyor platformu kapsamındaki yeniliğe değindi.

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Tekirdağ'daki binalar analiz ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 1999 senesi öncesinde inşa edilen binaların depreme dayanıklılığını test etmeye başladı.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Hangi şehirdeki 300 bin yapı riskli?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un deprem riskine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, İstanbul'daki riskli binalar için 550- 600 milyar TL'lik yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

tekirdağdaki riskli binalar yıkılıuor mu Haberi

tekirdağdaki riskli binalar yıkılıuor mu

Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ’ın kentsel dönüşüm verilerini paylaştı. Albayrak, kentsel dönüşüm kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 23 adet, Çorlu ilçesinde 18 adet, Şarköy ilçesinde 7 adet, Çerkezköy ilçesinde 9 adet, Saray ilçesinde 2 adet riskli bina olmak üzere toplam 59 binanın yıkıldığını söyledi.

18 adet riskli binanın yıkımı için belediyelere başvurduklarını dile getiren Albayrak, Çorlu’da 10, Süleymanpaşa’da 6, Ergene’de 1, Saray’da 1 binanın riskli olduğunu belirtti. Kentsel dönüşüm hakkında değerlendirmelerde bulunan Abayrak, Tekirdağ’ın kentsel dönüşüm konusunda aktif bir şehir olmadığını ifade ederek, "Bunun sebebi bakanlık olarak da bireysel olarak da binaların dönüştürülmesidir. Bizim için asıl önemli olan ada bazında yapılacak olan bu kentsel dönüşümün faaliyete geçirilmesidir. Bina bazında bizim Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak yaptığımız...