29 / 03 / 2024

teknik altyapı alanları

teknik altyapı alanları

Arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, mekansal kullanım alanları nelerdir?

Teknik altyapı nedir?

Kentsel teknik altyapı nedir? Kentsel teknik altyapı alanları nelerdir? Teknik altyapı kavramı ne zaman ortaya çıktı? Kentsel teknik altyapı alanları hakkında merak ettiğiniz bilgileri detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Prestijli taahhüt projelerinde Tanyer Yapı imzası!

Konut sektöründe 30 yıllık bir deneyime sahip olan Tanyer Yapı, güçlü makine parkı ve teknik altyapısı ile taahhüt sektöründe altyapı ve zemin mühendisliği konusunda firmalara çözüm ortaklığı sunuyor. 

Teknik altyapı nedir? Teknik altyapının önemi nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir terim olan teknik altyapı birçok işlemi kapsayan sürecin bütünselliğini ifade ediyor. Teknik altyapı, sadece inşaat sektörü ile ilişkili olmayıp çeşitli sektörlerin gereksinimlerini karşılar. Peki teknik altyapı nedir ve neden önemlidir?

TMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlayacak! Tam 11 noktada! 14 Ağustos 2022 fındık alım fiyatları...

TMO, 22 Ağustos'ta 11 lokasyondan fındık alımına başlayacak. TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımı için tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansal hazırlıkları tamamladı. Peki, fındık alım fiyatları ne kadar? İşte 14 Ağustos 2022 fiyat listesi...

İklim değişikliği Kuzey Kutbu'ndaki evleri ve altyapıyı yok ediyor!

Kuzey Kutbu'nda artan sıcaklıklar sebebiyle donmuş zeminin erimesi yaşam alanlarındaki evlere ve altyapıya zarar verdi.

Avrupa Bilişim Teknik İnşaat Elektrik Danışmanlık Ve Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Bilişim Teknik İnşaat Elektrik Danışmanlık Ve Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Mücahit Taş tarafından kuruldu.

Arnavutköy 1/5000 ve 1/10000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi Eski Haraççı Yeni Karlıbayır Mahallesi Teknik Altyapı Alanının İlköğretim Alanı Olarak Değiştirilmesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışa hazırlanıyor!

İstanbul Havalimanı'nda açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler uçak bakımı, ulaştırma hizmetleriyle, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim alacak.

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

TOKİ, Batman'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edecek!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 19 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Büyükada Helikopter İniş Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Gayrimenkulde bütünleşik yaşam alanları tercih ediliyor!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, insanların gayrimenkullerde iyi tasarlanmış, konforlu, altyapısı hazır, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alan, bütünleşik yaşam alanları talep ettiğini söyledi....

teknik altyapı alanları Haberi

teknik altyapı alanları

Mekansal kullanım alanları!

Fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, mekansal kullanım alanları nelerdir?


Mekansal kullanım tanımları ve esasları

Bu Yönetmelikte geçen mekânsal kullanım tanımları ve alan kullanım esasları aşağıda belirtilmiştir:


Belediye hizmet alanı

Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerinin götürülebilmesi için gerekli itfaiye, acil yardım ve kurtarma, ulaşıma yönelik transfer istasyonu, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonu, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisi, atık işleme tesisi, zabıta birimleri, mezbaha, ekmek üretim tesisi, pazar...