29 / 03 / 2024

temmuz ayında kaç şirket kapandı

temmuz ayında kaç şirket kapandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayında kapanan şirket sayısı yüzde 56.07 artarak 1.119 oldu.

Emeklilerin merakla beklediği temmuz ayı artış oranları belli oldu mu? 

Emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı hakkında ipuçları Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nden geldi. Açıklanan anket sonuçları kapsamında Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen enflasyon oranları sırası ile yüzde 3.43, yüzde 3.42 ve yüzde 2.82 olarak tahmin edilmekte.

Emeklilere müjde! Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam olacak? 

Emeklilik maaşları her senenin ilk 6 ayındaki enflasyon oranlarına göre belirlenmektedir. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ilk 2 ayda gerçekleşen yüzde 11.54'lük enflasyon artışı, Temmuz ayında alacakları zam ile ilgili ipuçları veriyor. 

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Asgari ücret resmen buhar oldu! Temmuz ayından bugüne tamı tamına 2 bin 125 TL değer kaybetti!

Milyonlarca memur, emekli ve işçinin temmuz ayında aldığı asgari ücret zammı çabuk eridi. Asgari ücretin alım gücü eylül başında 9 bin 277 TL’ye inerken en düşük emekli maaşı 3 bin 423 TL kaydetti.

İnşaat malzemesi sanayi endeksi Temmuz ayında 71,54 puan oldu!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre İnşaat malzemesi sanayi endeksi Temmuz ayında 71,54 puan oldu.

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

İstanbul'da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

İstanbul Ticaret Odası (İTO),  temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İşte İstanbul'da temmuz ayında en çok buna zam geldi!

Borsa Ligi’nde temmuz ayı şampiyonu belli oldu!

Borsa İstanbul'da temmuz ayında spor endeksi yüzde 31,8 artarken, yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve transferleriyle dikkat çeken şampiyon kulübün hisseleri yüzde 51,8 prim yaptı.

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Maximum Kart ile 200 TL Maxipuan Kazanma Şansı! Temmuz Ayında İş Bankası'nın Muhteşem Kampanyası Hakkında Detaylar..

Temmuz ayına özel olarak, market alışverişlerine özel Maxipuan'larını katlayaca harika bir fırsat sunuldu. Maximum Kart ile yapacağınız alışverişlerinizde, 200 TL'ye kadar Maxipuan kazanabilirsiniz. İş Bankası, bu  alışverişlerde toplamda müşterilerine 200 TL kazandıracağını duyurdu. 

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Gıda fiyatlarındaki artış temmuz ayında yüzde 12,8 artarken bir yılda yüzde 92,2 arttı. İşte detaylar...

BMW M modellerine temmuz ayında iki zam birden geldi! İşte BMW M modellerinin yeni fiyatı!

BMW, temmuz ayının ilk günü tüm modellerinin fiyat listesini güncellediğini duyurmuştu. Bu kapsamda, M modellerine zam geldiği görülmüştü. Ancak BMW, çok geçmeden M modellerine yeni bir zam daha geldiğini açıkladı.

temmuz ayında kaç şirket kapandı Haberi

temmuz ayında kaç şirket kapandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Temmuz 2019'a ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, temmuzda kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 57 artarak 4 bin 584’ten 7 bin 197’ye çıktı. Yine aynı dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 56.07 arttı ve 1.119 oldu. Haziran 2019'da kapanan şirket sayısı 717 idi.

Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre ise kurulan şirket sayısı yüzde 5.88, kapanan şirket sayısı ise yüzde 22.7 oranında arttı. Kurulan şirket sayısı ocak-temmuz döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11.9 azalarak 47 bin 173, kapanan şirket sayısı yüzde 4.79 artarak 6 bin 632...