26 / 04 / 2024

Thomas Cook borç

Thomas Cook borç

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Thomas Cook Almanya'da da iflasını istedi!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasını açıklanmasının ardından Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

İngiliz seyahat şirketi battı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan  İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

Turizm devi Thomas Cook, 20 yeni otel açacak!

İngiliz turizm devi Thomas Cook, Türkiye başta olmak üzere 3 ülkede toplam 20 otel açacağını açıkladı. Firma, İspanya'da altı, Yunanistan'da dört, Türkiye'de ise üç otel açmayı planlıyor.

Thomas Cook Türkiye’de 3 otel açacak!

İngiliz tatil şirketi Thomas Cook, kendi markasıyla üçü Türkiye'de olmak üzere 20 yeni otel açacak.

Sunprime Alanya Beach Hotel üstün hizmet kalitesi ile dünya üçüncüsü!

Sunprime Alanya Beach Hotel, Avrupa'nın önde gelen tur operatörlerinden Thomas Cook acentesinin misafir memnuniyeti anket sonuçlarına göre Dünya 3. sü ve Türkiye 1.si oldu.

Michael Tenzer: Türkiye turizmde, İspanya'dan daha cazip hale gelebilir!

Almanya merkezli dünyanın önde gelen tur operatörü Thomas Cook'un Yönetim Kurulu Başkanı Michael Tenzer, Alman turistlerin öncelikli tercihinde ilk sırada İspanya, ardından ise Türkiye'nin geldiğini belirtti...

Elektrik borçlarında ilk ödeme 31 Aralık'a kadar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamu kurumları ve çiftçilerin TEDAŞ' a olan elektrik borçlarıyla ilgili, "İlk taksit ödemesi 31 Aralık'a kadar yapılacak" dedi.

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan borç açıklaması!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, şirketin hakim hissedarı Global Yatırım Holding A.Ş ile olan borç ilişkisi bildirildi.

Borçka Karagöl turizme kazandırılacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğünce yürütülen Borçka Karagöl Tabiat Parkı imar Planı ve Uygulama Nazım Planları çalışmalarının ardından Artvin Valisi başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Su borçlarına taksit geliyor!

İSKİ'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, abonelerin müracaat etmesi halinde 30 Nisan 2014 öncesi borçlar yeniden yapılandırılacak. Borç 36 ayda 18 taksite kadar ödenebilecek...

İSKİ'ye borçlar yeniden yapılandırılabilecek!

6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında İSKİ'ye borcu olan aboneler, borçlarını yeniden yapılandırabilecek.

Thomas Cook borç Haberi

Thomas Cook borç

Turizm İstişare Kurulu (TİK), iflas eden tur operatörü Thomas Cook’un, başta konaklama olmak üzere, tedarikçiler ile doğrudan sözleşme ve fatura ilişkisi kurarak çalışması nedeniyle Türk turizm sektörüne 350 milyon euro'nun üzerinde borcu olduğunun tahmin edildiğini duyurdu.

Yaşanan iflasın, Türkiye'nin turizm sektörü için olağan dışı bir durum oluşturduğunu ve Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren Thomas Cook'un pazardan çekilmesinin Türk turizmi için 'ciddi bir kriz' olduğunun altı çizildi.
Sputniknews'de yer alan habere göre; Kurul, yaşanan ve yaşanacak finansman yükünün hafifletilmesi için öngörülen 50 milyon euro kredi olanağının çok daha yukarı seviyelere çıkarılmasını, 3 yıl geri ödemesiz, uzun vadeli ve düşük faizli kredi planlanmasını ve kredi kullanımında küçük işletmelere öncelik tanınmasını talep etti.

'Ek finanasal yük ve sıkıntılar vahim sonuçlar doğuracak büyüklükte'

TİK,...