25 / 04 / 2024

Tilmerç

Tilmerç

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.

Batman Tilmerç Millet Bahçesi 10 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Batman Tilmerç Millet Bahçesi projesi 10 Aralık'ta ihaleye çıkıyor. Projede sosyal donatı alanları da yer alıyor.

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Batman'ın yeni imar planları iptal edildi!

Batman'da Körük ve Tilmerç Köyleri'ndeki 780 hektarlık alan için hazırlanan imar planı iptal edildi. Alan için yeni planın hazırlanması bekleniyor.

Batmanlı emlakçı Hüseyin Usalan yetkililere seslendi!

Batmanlı Emlakçı Hüseyin Usalan, kentte yaşanan imar sorununun çözümü için yetkililere seslendi. Usalan, Tilmerç tapusuna ait arsalarda hava mania nedeniyle yüksek katlı binaların yapılamadığını açıkladı...

Batman’a komşu olan köylere mahalle statüsü verildi!

Aydınkonak (Korike) mahallesinin ardından Demiryolu (Tilmerç) köyünü de mahalle yuttu. Bir dönemler kent merkezi dışında kalan iki köy, Batman’ın yeni mahalleleri oldu.

Batman Tilmerç'teki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor!

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.

Batman'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Batman Tilmerç'te bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 453 bin 550 TL olarak belirlendi.

Kadın Spor Kompleksi 'nin inşaatı devam ediyor!

smail Beşikçi Caddesi Tilmer TOKİ yolu üzerinde yapımı devam eden Kadın Spor Kompleksi binasında inceleme yapan Belediye Başkanvekili Alaattin Hoşer, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

TOKİ Batman Merkez Tilmerç'e 672 konut yaptıracak

TOKİ, Batman'a konut ve ticaret merkezi yaptıracak

Tilmerç Haberi

Tilmerç

BÖYLE BİNALAR DA VAR

Batman’ın gelişen semti Tilmerç’te 22 daireli Nujen sitesinde kurulan ‘ongrid’ güneş enerjisi sistemiyle konut sahiplerinin yüzü gülüyor. Polaryan ile İpek Mühendisliği’nin ortaklaşa hayata geçirdiği yeni elektrik projesi yaklaşık 185 bin liraya mal oldu. Batman’da ilk elektrik üreten apartman olarak bilinen Nujen sitesi sakinleri, “Elektrik kesintilerinden uzağız. Eskiden kesintilerden yakınırdık. Şimdi öyle bir sorunumuz yok. İhtiyacımız dışında elektriği DEDAŞ’a sattığımız için de mutluyuz. Yeni apartmanlara bu sistemi öneriyoruz” dediler.


5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK

Sistemle ilgili bilgi veren uzman Erhan Basmacı: “Batman’ın ilk elektrik üreten apartmanında fazla enerjiyi DEDAŞ’a veriyoruz. Çatı sistemine kurduğumuz elektrik şebekesi 44 kw enerji üretiyor. Daha önce de bir işyerine kazandırdığımız bu sistemi şimdi şehrin modern yapılarına kazandırmak istiyoruz. Batman yeniliklere hazır bir şehir. Bu...