19 / 04 / 2024

Tirede tarihi değerler

Tirede tarihi değerler

İzmir Üniversitesi 'nin, 25 Ekim'de kentteki tüm üniversite rektörlerinin ve Vali Mustafa Toprak 'ın katılımıyla Tire'de düzenlediği toplantıda alınan kararlar hayata geçiriliyor.

TOKİ Nevşehir Derinkuyu projesinin ikinci etap ihale tarihi belli oldu!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yapımı tamamlanan birinci Etap Toki’nin ardından, 2. Etap için ihale tarihi de belli oldu. 

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

MEB personel ilanını duyurdu: Başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi 19 Haziran 2023

Milli Eğitim Bakanlığı yeni personel istihdam ilanını duyurdu. Buna göre alım yapılacak kadrolar belli olurken başvuru şartları ve son başvuru tarihi de netleşti.

Asgari ücrette zam tarihi belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözü ve kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Asgari ücrette zam tarihi de belli oldu. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar...

İnternational Madeni Değerler İnşaat Reklam Nakliye Ve Danışmanlık Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

İnternational Madeni Değerler İnşaat Reklam Nakliye Ve Danışmanlık Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İnternational Madeni Değerler İnşaat Reklam Nakliye Ve Danışmanlık Limited Şirketi'nin merkezi Güngören'de yapıldı.

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

EYT’de tüm detaylar belli oluyor. Bakan Bilgin’in açıklamalarının ardından tahmini ilk maaş tarihi de ortay çıktı. İşte detaylar…

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, hem gram altın hem de dolar için tarih paylaşarak yatırımcıları uyardı.

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi Kuruldu!

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi Ümraniye’de Kamil Berat Öztimur, Serhat Palancıoğlu ve Mahmut Kılıç ortaklığında kuruldu.

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi kuruldu!

Arsan Taşınmaz Değerler Anonim Şirketi Ümraniye'de Kamil Berat Öztimur, Serhat Palancıoğlu ve Mahmur Kılıç ortaklığında kuruldu.

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yaptı! Son tarihi de açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa fiyatlarını açıkladıktan sonra çiftçilerin malını ofise değil de tüccara satması nedeniyle alım fiyatlarına zam yaptı. Ofisten yapılan açıklamada yeni fiyatlar ve ödemelerle ilgili takvim de bilgilere yer verildi.

Citroen Ami'nin Türkiye'de satış tarihi değişti! Fiyatı sandığınız fiyat değil

Türkiye'de bireysel müşterilere ne zaman satılacağı merakla beklenen yüzde yüz elektrikli model Citroen Ami'nin satışa çıkacağı tarih değişti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Kamu ihalelerinde parasal limitler ve eşik değerler yüzde 79,89 artırıldı!

KİK tarafından düzenlenen Kamu İhale Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, 1 Şubat 2022 tarihinden sonra yürürlüğe girecek.

Tirede tarihi değerler Haberi

Tirede tarihi değerler

Tire'de, 'tarih seferberliği' ilan edildiğini belirten İzmir Üniversitesi Tire'deki Taıihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztürk, "İzmir'de ilk defa üniversitelerin, kamu kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle bir model oluşmak üzere" dedi. Valilik, Tire Belediyesi ve diğer kurumların önemli adımlar attığına dikkat çeken Öztürk, Fakıhlar Mescidi'nin sahiplen tarafından belediyeye bağışlandığını söyledi.



Lamartine'in konağı 

Restorasyonuna başlanacak mescidin bulunduğu meydanın turizm için taşıdığı potansiyel nedeniyle Tireli kadınların el ürünlerini teşhir edebileceği bir merkeze dönüştürülmesinin beklendiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi: "Üniversitemizce hazırlanan dosyalar dikkate alındı. Yağcızade Mescidi bakıma alındı. Rahmanlar Camii ve Teos Mozolesi'nin çevresi tellerle çevrildi. İçi çöplerle dolu olan Kutuhan ve Yalnıyak hamamının restorasyonu için kısa süre önce İzmir Valiliği kaynak aktardığım açıkladı. Konut ve park yeri olarak kullanılan M...