26 / 04 / 2024

tmmob adana jeoloji mühendisleri odası

tmmob adana jeoloji mühendisleri odası

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 93'ü aktif deprem kuşağı üzerinde olduğu gibi yüzde 98'i de deprem riski altında bulunmaktadır." dedi...

Deprem uzmanından son dakika Adana uyarısı: Gelecek önemli deprem Adana'yı vuracak! 

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji ve Endüstri Mühendisliği emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Adana ve Edirne'ye dikkat çekti. İşte Yılmaz'ın o korkutan açıklamaları...

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

TMMOB'dan Hatay raporu: Olası depremde yapılar hasar görecek!

Hatay’ın bir deprem kenti olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, hazırladığı raporda, “Kent merkezi deprem olduğu takdirde en fazla sarsılacak alanlardan birinin üzerinde yer alıyor. Acilen harekete geçilmeli” uyarısında bulundu.

Adana'daki yeni imar planlarına itiraz edildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bahçeşehir Mahallesi’nde yapımı düşünülen imar planlarına itiraz etti.

Adana'da Mimarlık ve İletişim semineri düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, Adana'da Mimarlık ve iletişim semineri düzenledi. Mimar Ozan Tüzün, açılış konuşmasını yaparak iletişimin her alanda önemli olduğuna dikkat çekti.

Adana planlama ve uygulama sürecinde sorun yaşıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, planlama ve uygulama süreçlerinde Türkiye’de en çok sorun yaşayan illerin başında Adana’nın geldiğini vurguladı.

Ali Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimini yorumladı!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, "Darbelere ve diktaya karşı bağımsız, demokrat Türkiye'yi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Adana Kentli Hakları paneli düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Adana Kentli Hakları paneli düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, son yıllarda yaygınlaşan ve ‘Kentsel Dönüşüm, Kentsel Rant, Kentsel Yenilenme’ gibi kavramların giderek kent olgusunu değiştirdiği dönemde kentli haklarının tartışıldığı “Kentli Hakları” paneli düzenledi.

Adana Kent ve Kentli Hakları Paneli 21 Mayıs'ta!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün son günlerde gündeme oturan Kentsel Dönüşüm furyasında halkın daha bilinçli olması için "Kentli Hakları" paneli düzenliyor. Panel, 21 Mayıs 2016 Cumartesi Günü Saat 13.00'te gerçekleşecek.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

TMMOB Mimarlar Odası 14. Dönem toplantısı Osmaniye'de yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası XIV. Dönem 1. Bölge toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı.

tmmob adana jeoloji mühendisleri odası Haberi

tmmob adana jeoloji mühendisleri odası


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, başta deprem olmak üzere, heyelan, çığ/kaya düşmesi, su baskını gibi doğa olayları, bilinçsizce verilmiş yer seçimi kararları, mühendislik verilerinden yoksun imar planları, mühendislik hizmeti görmemiş düşük standartlardaki yapı üretimi ve denetimi süreci ile uygulanan rant politikaları sonucu insani, sosyal ve ekonomik yıkımlara dönüştüğünü söyledi.


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Jeoloji Gecesi" Adana Park Zirve Restaurant'ta gerçekleşti. Gecenin ev sahipliğini yapan Dr. Mehmet Tatar, mesleki dayanışmanın bir örneğini bu gecede hep birlikte görüyoruz dedi.


Tatar ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Parlak ve öğretim elemanları, bölüm öğrencileri, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, bürokratlar, kamu kuruluşları, zemin etüt...