20 / 04 / 2024

tmmob denetim

tmmob denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve ilgili odalar üzerinde idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ bugün 29215 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. TMMOB geçtiğimiz yıl bakanlığa bağlanmıştı.

Murat Özdemir: TMMOB denetimi tam yapmıyordu!

MİMAR ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir, TMMOB'un denetimlerini tam yapmadığını söyledi...

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 25 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Oyak Modern Beton 4. Yapı Denetim Sempozyumunu düzenledi!

Oyak Modern Beton sponsorluğunda, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, "4. Yapı Denetim Sempozyumu" geçtiğimiz günlerde İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eyüp Belediyesi TMMOB ile işbirliği yapacak!

Eyüp Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi aralarında “Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü”, Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından imzalandı

Erdal Şahan: Yeni yapılarda denetim sıkıntısı var!

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

İzmir TMMOB'nin inşaatlarda denetim yetkisi kalmadı!

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü!

Kadıköy Belediye Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi arasında sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yapılan; Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bakanlığın imar planlarının denetimi TMMOB'de!

TMMOB Şehir Plancıları Odası kamu yararının korunması amacıyla yerel ve merkezi yönetimlerce gerçekleştirilen planlama faaliyetlerini denetim amacıyla takip ediyor. İşte, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yayınlanan bildirge!

Adalar Belediyesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ile protokol imzaladı!

Adalar Belediyesi Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası arasında " Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli yapılaşma için Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü " imzalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan TMMOB'a tebliğ cevabı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili odalara idari ve mali denetim konusunda TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'nın açıklamalarına karşılık verdi. İşte bakanlığın cevabı...

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'dan denetim tebliğine tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili odalara idari ve mali denetim yapacak. Bakanlık uygun bulmadığı toplantılara katılma izni vermeyecek.

Bakanlıktan TMMOB'a idari ve mali denetim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve ilgili odalar üzerinde idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ bugün 29215 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. TMMOB geçtiğimiz yıl bakanlığa bağlanmıştı.

TMMOB ve ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ!

TMMOB ve ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ, 24 Aralık 2014 tarihinde 29215 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yer alan esaslar...

TMMOB şehir plancıları, iç mimarlar ve disiplin yönetmeliklerinde değişiklik!

TMMOB Disiplin Yönetmeliği, İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği, Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliği ve Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

tmmob denetim Haberi

tmmob denetim

TEBLİĞ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ VE İLGİLİ ODALAR


ÜZERİNDE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINCA İDARİ VE


MALİ DENETİM YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair iş ve işlemlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve ilgili odalar ile şube ve temsilciliklerinin idari ve mali denetimini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 27/1/1954 tarihli ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununun ek 1 ve ek 3 üncü maddeleri ile 18/11/2013 tarihli ve 2013/5660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına  dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde...