24 / 04 / 2024

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü!

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü!

Kadıköy Belediye Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi arasında sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yapılan; Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalandı.




Kadıköy Belediye Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yapılan; Sağlıklı Kentleşme ve  Nitelikli Yapılaşma İçin  Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından imzalandı.


Protokol ile sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin; ilgili yasalara, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun yerine getirebilmesi için meslek odalarıyla yerel yönetim arasında teknik işbirliğini sağlamak; ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını kültür ve doğa değerlerine sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek amaçlanıyor.


Kadıköy’ün hızlı-yoğun kentleşme sürecinde olduğunun ifade edildiği protokolde ilçede örnek bir açık yeşil alan oluşturularak Kadıköy halkına sunulmanın ortak amaç olduğu belirtildi.



Kadıköy Belediyesi


Geri Dön