26 / 04 / 2024

Togo Kuleleri tartışma

Togo Kuleleri tartışma

Başkent Ankara'da yer alan Togo Kuleleri’ne ilişkin yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. Projeyle ilgili olarak ortaya atılan iddialar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında...

Şişli'de 30 katlı rezidans tartışma yarattı! Rezidanslara verilen imar izni iptal edilsin!

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki 3 parselin rezerv alan ilan edilerek, 27 ve 30 katlı rezidanslar yapılacağı iddiası tartışma yarattı. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

Meclis'te rezerv alan tartışması: 81 milyona, tapularına el konmayacağı sözü verilmeli!

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile gündeme gelen rezerv alan detayı Meclis'te de tartışma konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Ucuz konut ödemesinde tartışma yaratan 3 önemli detay

Aylık 2 bin 280 TL ile 3 bin 187 lira arasında değişen taksit tutarları zamlanacak mı? Taksitler her yıl aratacak mı? Taksit ödemeleri ne zaman başlayacak. İşte merak edilen ve tartışma yaratan detaylar...

TOGO Kuleleri için flaş gelişme! İhale öncesi yargıdan dur kararı!

TOGO Kuleleri için flaş bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte TOGO Kuleleri ile ilgili yaşanan o gelişmenin tüm detayları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'da sahibinden verilen bir ilan tartışma konusu oldu. Son dönemde artan göç dalgası nedeniyle sayıları hızla artan Suriye ve Afgan göçmenler 250 bin dolara konut satın alıp ev sahibi olabiliyor. İşte o göçmenler şimdi Türklere kiralık daire vermiyor.

Benzin ve motorinden böyle tasarruf ediyorlar! Çığ gibi yayılan uygulama tartışma yarattı

Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede benzinden tasarruf etmek isteyenler hypermiling yöntemini uyguluyor. Lastiklerini basıncını yükselterek yakıttan tasarruf etmeyi sağlayan bu yöntem, büyük tartışma konusu.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Togo Kuleleri tartışma Haberi

Togo Kuleleri tartışma

Cumhuriyet gazetesi yazarı Sertaç Eş, bugünkü yazısında Togo Kuleleri'ni kaleme aldı. İşte Eş'in o yazısı...


Sinan Aygün’ün Togo Kuleleri’ne ilişkin yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. CHP sıkı durursa, Ankara Büyükşehir Belediyesi odaklı, partiye yapılan operasyon ters tepmek üzere... Öyle iddialar gündeme geliyor ki, sadece Ankara değil, Türkiye’yi sarsacak boyutta. Ne kadarı açıklanır, ne kadarı açıklanmaz önümüzdeki günlerde netleşecek.

Başkentte inşaat işlerini bilen ancak köşesine çekilmiş yap-satçılarla konuşunca inanılmaz gerçekler de ortaya çıkıyor. CHP’den ihraç edilmek istenen Sinan Aygün’ün partisinin çaprazındaki Togo Kuleleri olarak bilinen inşaatın taban alanı 12 bin 500 metrekare. Herkes inşaat emsalini (birim metrekare üzerine yapılabilecek inşaat alanı) 2.1 olarak biliyor. Ancak gözden kaçırılan başka uygulamalar da var: Plan notları. Buradan inşaat alanına sağlanan katkı ayrıca emsale 3.34...