25 / 04 / 2024

tohum

tohum

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yeni tohumluk fiyatları açıkladı. İşte merak edilen detaylar!

Arpa fiyatları yükseldi, tohumunu toprağa eken çiftçi tek bir ürün bile alamadı

Arpa fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çiftçiler de arpa hasatlarını yapmaya başladı. Ancak Kayseri'deki çiftçiler, aldıkları tohumun bozuk çıkması nedeniyle tarlalarından hiçbir şekilde verim alamadılar.

Çiftçiler dikkat! Bunları eken boş dönmüyor, toprağın her yerinden oluk oluk fışkırıyor

Orta Kızılırmak Vadisi'nde yüksek verimli 25 kuru fasulye çeşidi adayı belirlendi. Bu fasülyeler toprakla buluştuğunda müthiş verim veriyor ancak aralarından sadece 4'ü tescil edilecek. Bu fasulyelerin hangisi olduğunu öğrenmek için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Ziraat Fakültesi'yle iletişi

Çiftçilerin tohumda yeni gözdesi! Resmen kapış kapış gidiyor

Çiftçilerin tohumdaki gözdeleri arasına 6 ürün daha eklendi. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünün geliştirdiği taze fasulye, üçburun biber, liflik keten, patlatmalık mısır, çeltik ve çim tohumları çok talep ediliyor.

Gaziantep'te bulunan çiftçilere 3 bin 800 ton tohum ve gübre desteği verildiği açıklandı

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik 3 bin 800 ton tohum ve gübre dağıtımı gerçekleşti. Tarımın dünya ve ülkemiz için çok önemli olduğu göz önünde bulundurularak, sektöre teşvik ve destek uygulamaları da devam ediyor. İşte haberin detayları...

Çiftçilere tohum ve gübre desteği!

Ülkemizde çiftçilere verilen desteklerde ekim ayında önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Ekim ayının ilk gününden itibaren yurt genelinde çiftçilere yönelik destek araştırmaları hız kesmeden sürdürülüyor. Mazot ve gübre desteğinin ekim ayında çiftçilerin banka hesaplarına doğrudan transfer edilmesi p

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

Çiftçilere son dakika müjdesi! Ödenecek tarımsal destekler açıklandı! Hangi ürüne kaç TL mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilerin merakla beklediği 2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar yayımlandı. Hangi ürün için çiftçilere ne kadar tarımsal destek ödemesi yapılacağı belli oldu. İşte o rakamlar

O ilde ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı!

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanmış olan tohum desteğinin de etkisiyle son 3 senede yüzde 240 artış göstererek, 34 bin 220 dekara ulaştı.

Son yağışlar ayçiçek gelişimini destekledi! Çiftçiler dikkat! Borsalarda ayçiçek fiyatları ne kadar? 

Tohum ekim dönemi ve sonrasındaki yağışlarla gelişen ayçiçekleri üreticilerin yüzlerini güldürdü. Peki borsalarda ayçiçek fiyatları ne kadar? İşte 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler müjde! O ödemelere yüzde 100 zam geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Depremzede çiftçileri sevindirecek bir haber geldi. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen bölgelerde tohum destekleri yüzde 100 oranında artırıldı.

3 bin tohum çiftçilere dağıtılacak! Topraktan çıkan ürün herkesi sevindirdi, kalitesi müthiş

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.

Bakan Kirişçi tohum fiyatlarını duyurdu! Yeni tohumluk fiyatları ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yeni tohumluk fiyatları açıkladı. İşte merak edilen detaylar!

Hacizli tarım arazisi 10 yılda yüzde 160'dan fazla arttı

Tarımda son yıllarda artan tohum, akaryakıt, gübre ve diğer kalemlerdeki artışlar çiftçilerin üretim gücünü zayıflattı. Çiftçiler artan maliyetlerin altında borçlarını kapatmakta zorlanınca arazilere hacze düştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yılda hacze düşen arazi miktarını açıkladı.

Tarım çiftçilerine çok güzel haber! Kuraklığa dayalı tohum bomba etkisi yaratacak

Konya'da geliştirilen hububatlar tohum sanayicisine tanıtıldı. Bu tohumun yaygınlaştırılması bekleniyor.

Çiftçilere ucuz tohum şoku! Sahtekarlık böyle ortaya çıktı

Türkiye'de bazı illerde ortaya çıkan sahte tohum pazarlayanların "Ata hohumu, bol verimli ve kuraklığa dayanıklı" diyerek çiftçileri dolandırdığı ortaya çıktı. Tohum üreticileri çiftçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çiftçilere beklenen müjde geldi! Kampanya ödemelerinin tarihi açıklandı Cuma hesaplara yatacak

Artan mazot, tohum ve gübre fiyatları nedeniyle alım gücünde daralma yaşayan çiftçilere ödeme kampanyası kapsamında destek parası verilecek. Avans ödemelerinin tarihi ve miktarı belli oldu. Cuma günü hesaplara nakit yatacak.

tohum Haberi

tohum

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünde düzenlenen TİGEM Geleneksel 70'inci Hasat Bayramı törenine katıldı. Kirişçi, yeni tohum fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu.

İşte detaylar…

BUĞDAY ÜRETİMİ 19-22,6 MİLYON TON 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünde düzenlenen TİGEM Geleneksel 70'inci Hasat Bayramı törenine katıldı ve biçerdöver ile hasat yaptı.

Çiftçilerin, gıda isteklerindeki artışlara sahip olduğu üretim kabiliyeti ile cevap vermeyi başardığının söyleyen Bakan Kirişci, AK Parti hükümetleri ve Bakanlık olarak uyguladıkları tarım politikalarıyla çiftçinin bu başarısına her zaman yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Kirişci, hububat üretimimin 18 yılda yüzde 20, son 3 yıllık dönemde ise yüzde 8 artarak 37 milyon tona çıktığını belirterek, "Buğday üretimimiz 19-22,6 milyon ton aralığında seyretmekte. Yurt içi talebi karşılamada küresel krizlerden etkilenmeyecek...