27 / 04 / 2024

toki gecekondu sorunu

toki gecekondu sorunu

Hiperbol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Türkiye'de gecekondu sorununun TOKİ sayesinde çözüldüğünü söyleyerek, "Bu sayede suçun ve sorunlarında önüne geçilmiştir” dedi

TOKİ Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayabaşı  Başakşehir İlçesi Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi Batı Kısmı Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 250 dükkan müjdesi!

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu sorunu çözüme kavuşuyor. 

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Dede Özkaraca: Toki'nin en büyük sorunu pazar yeri!

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Dede Özkaraca, TOKİ bölgesinin en büyük sorunu olan pazar yeri ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, pazar yerinden yer isteyen esnafların Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Keçiören Yükseltepe'de gecekondu sorunu çözülüyor!

Keçiören Belediyesi’nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerlemeye devam ediyor. Dönüşüm alanının ilk etabında 1.600 konut inşa ediliyor.

TOKİ Mersin Erdemli Konutları'nda cami sorunu çözülüyor!

Adana Erdemli Belediyesi, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların cami sorununu çözmek için çalışmalara başladı. TOKİ'nin site bahçesinde bulunan bir kamelyası mescide dönüştürülerek, burada yaşayan insanların cami sorunu çözülüyor.

Mamak'ta gecekondu sorunu kentsel dönüşümle çözüldü!

MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül,Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ağırladı. Son derece samimi bir ortamda gerçeklesen ziyaretle Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Vali Yazıcı ya Mamak hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Erzurum'daki konut açığını TOKİ kapatacak!

Erzurum’da konut açığı bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Tahminen 25 binin üzerinde gecekondu konumu arz eden konut sorunu var. Şu an TOKİ tarafından 2 bin konut inşa ediliyor." dedi.

Mamak'ta gecekondu sorunu çözüldü!

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezini bu değişimin sembolü haline getirdi.

ODTÜ Yolu'nda gecekondu sorunu çözülemiyor!

Büyük tartışmalara neden olan ve açıldığında trafiği rahatlatan ODTÜ Yolu'nun devamı olan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında gecekondu krizi devam ediyor. Kriz 7 yıldır çözülemiyor.

2006 yılında TOKİ, Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacak!

2006 yılında TOKİ, Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokolle Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacakmış. İlk etapta 12 bin metrekare alan üzerinde 228 konut yapılacakmış.

toki gecekondu sorunu Haberi

toki gecekondu sorunu

Hiperbol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil'e göre mevcut ihale yasası sektöre cevap vermiyor. Birim fiyatın en düşüğünün baz alındığı yasa nedeniyle ihaleler işi en iyi yapana değil fiyatı en düşük söyleyenlere veriliyor. Durum böyle oluncada kaliteli ürün yerine ucuz ve hatalı ürünler ortaya çıkıyor ve zararın bedelini devlet ödüyor. Azat Yeşil konuyu, “Yapılabilirlik oranına göre fiyatlar değişebilir. Birim fiyatın çok altında bir fiyata iş alınınca o iş yapılamaz. Buna da geçmiş dönemlerde çok şahit olduk. Mesela ihalelerde düşük fiyat veren kişi 1. sırada yer alır. Diğer kişiler ortalama fiyat vermiş olsa bile söz konusu ihale çeşitli dedikodulara maruz kalınmaması için o kişilere verilememektedir. Hatta birçok kamu kurum ve kuruluşlarında bürokratlar da ellerindeki yetkileri bu...