25 / 04 / 2024

toki hedefleri

toki hedefleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Turan, her yıl yaklaşık 15 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

TOKİ son 13 yılda 120 milyar liralık yatırım yaptı!

Akşam Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Ali Ergün bugünkü yazısında TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın ''TOKİ ekonomiye ve istihdama sağladı'' sözlerine dikkat çekti. Turan, 400-450 bin vatandaşı konut sahibi yaptıklarını belirtti.

TOKİ 2023'e kadar 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak!

TOKİ, 2023'e kadar 6 milyona yakın insanı ev sahibi yapmayı hedefliyor. İdare, dar gelirli vatandaşlara ödeme konusunda gerekli kolaylığın gösterileceğini kaydetti.

TOKİ 8 yılda 600 bin yeni konut inşa edecek!

637 bin konut inşa eden TOKİ'nin 2023 hedefi 1.2 milyon adet. TOKİ Başkanı Ergün, 20 yıl içinde ise Türkiye'de 6.7 milyon konutun yıkılıp, yeniden inşa edileceğini söyledi

TOKİ 1 milyon konut hedefini aşacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2023 yılında "bir milyon konut" hedefini aşacakları söyledi. Turan, 2000'li yılların başında kısıtlı imkân ve kabiliyetlerle üretim yapıldığını, bugün tüm bunların arttığını ifade etti.

2023'te 5,5 milyon kişi TOKİ'nin inşa ettiği evlerde yaşayacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2023 yılında Türkiye'de yaşayan toplam nüfusun en az 5,5 milyonu TOKİ'nin yaptığı binalarda oturacak" dedi.

TOKİ'nin 2015 konut hedefi 50 bin!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Turan, "2015 yılında 50 bin konut hedefimiz var. TOKİ'yi kentsel dönüşümde de öncü kuruluş haline getirme hedefiyle çalışıyoruz" dedi..

TOKİ'nin 2015 yılı hedefi 50 bin konut!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2015 yılında 50 bin konut hedefimiz var. Türkiye'de 20 yıl içinde 5,3 milyon konutun dönüşümünün yapılması lazım. TOKİ'nin kentsel dönüşümde de öncü kuruluş haline getirme hedefiyle çalışıyoruz" dedi.

TOKİ'de hedef alt gelir grubu!

Geçen hafta Kırıkkale ve de Kırşehir'deki projeleri yerinde inceleyen Mehmet Ergün Turan Niğde ve Nevşehir'deki Kentsel Dönüşüm proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TOKİ Başkanı: Bursa'daki Doğanbey konutları yakışmamış

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Geldik gördük ne olduğunu. Bursa'daki Doğanbey konutları Bursa'ya yakışmamış" dedi. Ergün Turan, 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefleri olduğunu söyledi.

TOKİ Muğla Kavaklıdere 2. etap kura çekilişi gerçekleşti!

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde 2. Etap TOKI evlerinin kura çekimi yapıldı. İnşaatına geçen yıl mart ayında başlanan TOKI konutlarından ev alanlar aylık 335 ile 607 lira arasında taksit ödeyecek.

TOKİ Kayaşehir Konutları'nda başvurular 23 Mart'ta başlıyor!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de alt gelirlilerin de içinde bulunduğu guruba yönelik 1500 adet konut yapılacak. TOKİ konut başvuru şartlarını ve başvuru şartlarını www.toki.gov.tr internet adresinden ilan etti.

TOKİ İstanbul Kayaşehir konut başvuru şartları ve fiyat listesi!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de alt gelirlilerin de içinde bulunduğu gruba yönelik 1500 adet konut yapılacak. TOKİ başvuru şartlarını www.toki.gov.tr internet adresinden ilan etti.

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasında son hafta!

Başbakanlık Toplu Konut Idaresi'nın (TOKI) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut işyeri alıcıları için başlattığı "yüzde 20" indirim kampanyasında son haftaya girildi.

Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap TOKİ kura çekilişi nerede?

Kura çekilişi bugün gerçekleşecek olan TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap'ta 100 adet konut kurayla satılıyor. Peki Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap toki kura çekilişi nerede?

Antakya 2. Etap TOKİ bölgesine park ve yeşil alan kazandırılacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 956 Toki olarak bilinen mahallenin Antakya'nın imar bakımından en güzide mekânlarından olmasına rağmen tek eksiğinin yeşil alan olduğunu ifade etti.

Antakya 2. Etap TOKİ 956 konutlarına yeşil alan yapılacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 2. Etap Toki 956 konutları Dernek Başkanı ve üyeleri ile istişare ederek, bölgenin yeşil alan eksikliğinin giderileceğini ifade etti.

TOKİ Delice Konutları'nda başvurular başladı!

Delice ilçesi Aktepe mahallesinde Ankara-Samsun yoluna cephe olan ve belediye temin edilen arsalar üzerine TOKi tarafından Dar ve Orta gelir grubuna yönelik uygulanan şartlar çerçevesinde isteğe göre 2+1 ve 3+1 konut yapılacağı duyuruldu...

Edirne Belediyesi'nin TOKİ evleri satışa çıktı!

Edirne Belediye Başkanlığı'na ait Fırınlarsırtı mevkiinde bulunan Toki Evleri açık artırma usulü satışa çıkıyor. İhale 17 Şubat 2015 Salı günü 14.00'de yapılacak.

Maşuk TOKİ sözleşme tarihleri belli oldu!

Toki' de para yatırma tarihleri kesinleşti. 16 Şubat ile 20 mart 2015 Tarihleri arasında Karaköprü Ziraat bankası şubesine şahıs bizzat kendisi gidip orada Toki'nin satış sözleşmesini imzalayacak.

Konya, TOKİ Konutları'nın devam etmesini istiyor!

Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlarının her ilçede devam etmesini istiyor. Süleyman Göksu'nun Konya'da Toki Konutları isimli yazısı Anadolu Telgraf'ta yayımlandı. İşte Anadolu Telgraftaki yazı..

Bozüyük'teki TOKİ Konutları hızla devam ediyor!

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçe genelinde yapılması planlanan tren yolu geçitleri ve TOKİ konutları konusunda önemli açıklamalar yaptı. Toki Konutlarında sıkıntı olmadığını söyledi.

toki hedefleri Haberi

toki hedefleri

TOKİ Başkanı Turan, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Çalışmayla, son 13 yıllık dönemde TOKİ'nin olmaması durumunda 450 bin ailenin 'asla' ev sahibi olamayacağı ortaya çıktı.


“13 YILDA 715 BİN KONUT”


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 1984 yılında kurulan idarenin 2002'ye kadar 43 bin konut ürettiğini söyleyerek “Bu rakam 2003 ile 2016 yılları arasında 715 bine çıktı. Yani 19 yılda 43 bin konut üreten bir idareden, son 13 yılda 715 bin konut üreten bir idareye dönüştük” dedi.


'TOKİ'YE YANLIŞ BİR ALGI VAR'


TOKİ'yi sosyal konut üreten değil de, zenginlere konut üreten bir idareymiş gibi gösteren yanlış bir algının olduğuna dikkat çeken Turan, “Bu son derece yanlış bir algı. Ürettiğimiz konutların yüzde 90'ı dar ve orta gelir grubuna yönelik. Sadece yüzde 10'luk...