19 / 04 / 2024

TOKİ 2023'e kadar 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak!

TOKİ 2023'e kadar 5.5 milyon kişiyi ev sahibi yapacak!

TOKİ, 2023'e kadar 6 milyona yakın insanı ev sahibi yapmayı hedefliyor. İdare, dar gelirli vatandaşlara ödeme konusunda gerekli kolaylığın gösterileceğini kaydetti.



Türkiye'nin her şehrinde yüzlerce şantiyede faaliyet gösteren TOKİ, yurtiçi ve yurtdışındaki çalışmalarını hızlandırdı. Şimdiye kadar Türkiye'de 3 milyon vatandaşı ev sahibi yapan  TOKİ  yetkilileri, hedeflerinin 2023 yılma kadar 5.5 milyon insanı ev sahibi yapmak olarak açıkladı. 


EMEKLİLERE ÖZEL İLGİ 

Basta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşları 250 TL taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerine hız verdiklerini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Uygun ödeme koşulları ve 240 ay vade imkânıyla vatandaşlarımızı ev sahibi yapma hedefiyle yürüttüğümüz projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Anadolu'nun farklı illerinde başlattığımız konut satışlarında emeklilerimize ayrı bir kontenjan ayırıyoruz. Pek çok şehrimizde emeklilerimize özel yüzde 25'e yakın kontenjanla ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla konut satışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 


93 ÜLKEYLE İŞ BİRLİĞİ 

TOKİ yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da çalışmalarına hız verdi. Yaklaşık 93 ülkeyle görüşme halinde olan TOKİ, Afganistan, İran ve Afrika ülkeleri gibi çeşitli ülkelerle inşaat konusunda tecrübelerini paylaşmaya başladı. 


Vahdet Gazetesi


Geri Dön