28 / 03 / 2024

TOKİ konutlarda en düşük artış oranı uyguluyor

TOKİ konutlarda en düşük artış oranı uyguluyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, konutlarda en düşük artış oranını uyguladıklarını belirterek "Memur maaşı artış oranı ve TEFE-TÜFE'den en düşük olan ile artış yapıyoruz.

TOKİ o ilde 304 konut ve 8 iş yeri inşa edecek!

Muğla Seydikemer'de TOKİ tarafından inşa edilecek projenin çalışmaları başladı. 304 konut ve 8 iş yerinden oluşacak projenin Seydikemer’e hayırlı olmasını dileyen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “TOKİ konutları, en kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecektir” dedi.

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın!

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu... TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın... İşte TOKİ İstanbul projesi detayları...

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kuralarında son dakika! Nisan 2023 kuraları tek tek çekiliyor! İşte en güncel kura takvimi

TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kuralarında son dakika... TOKİ Nisan 2023 kuraları tek tek çekiliyor! İşte en güncel kura takvimi...

Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?

Sahurda ne yenmeli ve içilmeli? Hangi yiyecekler sahurda tok tutar? İşte Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

45 bini aşkın vatandşaın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından risk altındaki kentlerden göç hızlandı. En çok talebi TOKİ konutları görüyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

Konut fiyatları cep yakıyor! İşte Türkiye'nin en pahalı mahalleleri

Son dönemlerde konutlarda artan fiyatlar nedeniyle ortalama bir metrekareye sahip olan evlerin fiyatları bile uçtu. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en pahalı 10 mahallesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en pahalı 10 semti...

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi'nin 16 gündür devam eden 250 bin sosyal konut kurasında toplamda 43 bin 599 hak sahibi belli oldu. Aktarılan detaylara göre, TOKİ İlk Evim Projesi'ndeki kuralarda en büyük pay gençlerin oldu.

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan!

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan geldi. Projelerde hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimleri bu ay başlayacak ve 2023 yılının Mart ayına kadar da tamamlanacak. 

TOKİ konutlarda en düşük artış oranı uyguluyor Haberi

TOKİ konutlarda en düşük artış oranı uyguluyor

Bakın en yüksek olan ile değil. Altı ayda bir en düşük artış ne ise onu yansıtıyoruz" dedi. TOKİ olarak alt gelir grubuna yönelik ayda 4-5 bin konut satışı gerçekleştirdiklerini belirten Turan, asla alt gelir grubu hariç konutlarla ilgilenmediklerini, bütün amaçlarının konuta erişmekte zorlanan, alt gelir grubunda olan vatandaşları taksitle konut sahibi yapmak olduğunu vurguladı. Vatandaşların TOKİ'den beklentilerinin değiştiğini ve geliştiğini söyleyen Turan, bu sese kulak verdiklerini belirterek şöyle devam etti: "Son bir yıldır yaptığımız bütün konut projelerinde farklı konseptler uyguluyoruz. Yılsonu itibarıyla insanların oturacağı bütün konut projelerinde farklı konseptler göreceksiniz. Dışarıdan baktığınızda birbirinden çok farklı TOKİ binaları göreceksiniz. İçinde mutlaka küçük esnafın olduğu, meydanın, caminin, okulun olduğu ve her yaş grubunda insanın ihtiyaçlarına uygun planlanan projeler...