20 / 05 / 2024

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.



 

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri elektrik ve doğal gaz fiyatlarında görülmemiş yükselişin şokunu yaşıyor. Avrupa İstatistik Ofisi’nin açıkladığı verilere göre, 2022 yılının ikinci yarısında 100 kilovatsaat elektrik için ödenen ortalama tutar konutlarda 28,4 avroya ulaşarak bir rekora imza attı.

AB üyesi ülkelerin 2022 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yönelik verileri yayımlayan Avrupa İstatistik Ofisi rakamları, çarpıcı gerçeği ortaya koydu. Buna göre geçen yılın ikinci yarısında konutlarda 100 kilovatsaat elektrik için ödenen ortalama tutar 28,4 avroya çıktı.

DOĞU AVRUPA’DA DAHA UCUZ

2021 yılının ikinci yarısının rakamlarına bakıldığında 100 kilovatsaat elektrik için 23,5 avro ödenmesine karşın geçen yıl ödenen rakam 28,4 avroyu buldu.

Geçen yıl Avrupa’da en ucuz elektriği kullanan ülke Macaristan oldu ve ülkede 100 kilovatsaat elektriğin bedeli 10,8 avro oldu. Onu takip eden Bulgaristan’da aynı miktarda elektriğe 11,5 avro, Malta’da 12,8 avro ve Hollanda’da 13,5 avro ödendi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

EN PAHALI ELEKTRİĞİ  DANİMARKA KULLANDI

Avrupa ülkelerinde konutta elektriğe en fazla para ödeyen ülkenin ise Danimarka olduğu ortaya çıktı.

100 kilovatsaat elektriğin 58,7 avroya çıktığı Danimarka’yı Belçika 44,9 avroyla, İrlanda ise 42 avroyla takip etti.  Pahalı elektrikte Çekya, İtalya, Romanya, Almanya ve İspanya da yerini aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön