27 / 04 / 2024

toki mutki cami açılışı

toki mutki cami açılışı

Bitlis’in Mutki ilçesine yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) camisinin açılışı yapıldı. Düzenlenen törenle hizmete açılan Rahman Camisinde ilk namaz kılınırken, açılış konuşmasını ise Mutki Müftüsü İdris Yavuzyiğit yaptı...

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi yarın!

Mardi Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Mardin Yeşilli Cami ihalesi 23 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Yeşilli İlçesi Gül ve Tepebaşı Mahallesi 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 23 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ'den Mardin'e yeni cami!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Yeşilli'de yeni cami inşa edecek.

TOKİ Dumlupınar 126 konut ve 1 cami ihalesi 26 Haziran'da!

TOKİ Kütahya ili, Dumlupınar ilçesi 126 adet konut ve 1 adet cami inşaat ihalesi 26 Haziran'da yapılacak...

TOKİ Mayıs'ta 4.185 konut, 10 iş yeri, 6 cami üretti!

Evi olmayan herkesi ev sahibi yapmak için çalışan T.C. Başbakanlık toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mayıs ayında 4 bin 185 konut, 10 ticaret merkezi, 6 cami üretti..

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

TOKİ Gaziantep Mavikent Konutları’na cami ve sosyal tesis!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilen Mavikent Konutları’na cami ve sosyal tesis yapılıyor. Sosyal tesisin vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vereceği belirtildi.

TOKİ Odunpazarı Karapınar'da okul ve cami yaptıracak!

Odunpazarı Karapınar Mahallesi’ne TOKİ'nin yaptığı yatırımlara yenileri ekleniyor. Bugün gerçekleştirilecek ihaleyle TOKİ Karapınar'a 2 okul ve 1 cami yaptıracak.

TOKİ Küçükçekmece cami ve ticaret merkezleri ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul Küçükçekmece, Halkalı Atakent Mahallesi cami ve ticaret merkezleri inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Küçükçekmece Cami ve Ticaret Merkezi ihalesi bugün!

İstanbul Küçükçekmece İlçesi Halkalı Atakent Mahallesi Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar 213 konut ihalesi bugün!

TOki Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi 213 adet konut, 2 adet ticaret merkezi ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Van Eski Kara Yusuf Paşa Cami TOKİ'ye devredildi!

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremde ağır hasar gören Eski Kara Yusuf Paşa Cami’nin mülkiyeti kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ’ye devredildi.

toki mutki cami açılışı Haberi

toki mutki cami açılışı


Bitlis’in Mutki ilçesine yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) camisinin açılışı yapıldı.


Düzenlenen törenle hizmete açılan Rahman Camisinde ilk namaz kılınırken, açılış konuşmasını ise Mutki Müftüsü İdris Yavuzyiğit yaptı. Yavuzyiğit, konuşmasında camilerin İslam toplumunun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekanlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu belirtti. Yavuzyiğit, “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur. “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan...