29 / 03 / 2024

toki restorasyon kredileri

toki restorasyon kredileri

TOKİ, 726 kültür varlığının restorasyon çalışmasını kredilendirerek yaklaşık 72 milyon TL kredi desteği sağladı.

TOKİ'nin restorasyon kredilerine 25 ilden 104 başvuru geldi!

BaşbakanlıkToplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapıların restorasyonu amacıyla verdiği krediye bu yıl, Safranbolu ve Ürgüp'teki yapıların da aralarında bulunduğu 25 ilden 104 başvuru yapıldı.

TOKİ'nin restorasyon kredilerine 25 ilden 104 başvuru yapıldı!

TOKİ'nin tarihi yapıların restorasyonu amacıyla verdiği krediye bu yıl 25 ilden 104 başvuru yapıldı. Gerekli şartları taşıyan binaların yenilenmesi amacıyla cazip koşullarda 125 bin liraya kadar kredi kullandırılabilecek...

TOKİ'nin restorasyon kredilerine 25 ilden 104 başvuru!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ( TOKİ ) tarihi binaların restorasyonu amacı ile verdiği krediye bu yıl toplam 25 ilden 104 adet başvuru sayısı geldi.

TOKİ restorasyon kredi başvuruları için son gün 2 Mayıs!

TOKİ'nin restorasyon kredilerine başvurular başladı. Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Ankara Evleri Projeleri de bu krediden faydalanabilecek. TOKİ restorasyon kredi başvuruları için son gün 2 Mayıs 2014...

TOKİ sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti. Sivil mimarinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından yapılan bu hamle Isparta için de önem arz ediyor.

TOKİ restorasyon kredisini 125 bin liraya çıkardı!

Bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon lira kredi tahsis eden TOKİ, 7 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasmda restorasyon kredisi başvurularım kabul edecek. TOKİ, kredi üst limitini bu yıl 125 bin liraya çıkardı.

TOKİ'nin restorasyon kredilerinde başvurular 7 Nisan'da başlıyor!

Başkanlık Makamınca bu yıl kredi başvurularının 07 Nisan – 02 Mayıs 2014 tarihleri arasında kabul edilmesi uygun görülmüş olup, her taşınmaz başına kullandırılacak kredi miktarı keşif özetinin %70 kadar olup, kredi üst sınırı 125.000TL. olarak belirlendi.

TOKİ restorasyon kredisi başvuruları 2 Nisan'da başlıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 2005 ve 2006 yıllarında restorasyona sağladıkları 75 bin lira kredi üst limitini, yıllar içerisinde aşamalı olarak yükselterek bu yıl 170 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. 

TOKİ'den 72 milyon TL'lik restorasyon kredisi!

TOKİ, 726 kültür varlığının restorasyon çalışmasını kredilendirerek yaklaşık 72 milyon TL kredi desteği sağladı.

TOKİ restorasyon kredisine 75 başvuru!

TOKİ tarafından kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu işlemlerine ilişkin kullandırılacak olan 2017 restorasyon kredisine 75 proje için başvuru alındı.

TOKİ restorasyon kredisine 75 başvuru geldi!

OKİ tarafından kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için kullandırılan restorasyon kredisine bu yıl 75 proje başvurusu yapıldı.

TOKİ restorasyon kredisi için başvurular yarın bitiyor!

TOKİ, kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu amacıyla kullandırılan kredi için başvuru süresi yarın sona eriyor.

TOKİ restorasyon kredisi başvuruları başladı!

TOKİ, unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi içindeki yapıları restore edecek. TOKİ restorasyon kredisi başvuruları başladı.

TOKİ indirim kampanyası banka kredileri 2016!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirim kampanyasında başvuru dönemi devam ediyor. İşte, TOKİ indirim kampanyası banka kredileri 2016..

TOKİ restorasyon kredisi desteğini artırdı!

TOKİ Başkanı Turan, restorasyon kredisi üst limitini 2016 yılı için 150 bin liraya çıkardıklarını belirterek, “Özellikle tarihi kent dokularının iyileştirilmesine yönelik olan ve yerel yönetimlerin öncülüğündeki tüm müracaatlara kredi verilecek” dedi

TOKİ restorasyon kredisi için başvuruları 1 Nisan'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, restorasyon kredisi için başvuruları 1 Nisan ile 29 Nisan tarihleri arasında kabul edilecek. TOKİ tarihi yapılar için verilecek kredi limitini bu yıl 150 bin liraya çıkardı.

TOKİ restorasyon kredisi başvuruları 1 Nisan'da başlıyor!

Bugüne kadar 654 restorasyon projesi için yaklaşık 62 milyon lira tahsis eden TOKİ, 1-29 Nisan 2016 tarihleri arasında restorasyon kredisi başvurularını kabul edecek.

TOKİ restorasyon kredi başvuruları bugün başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi TOKi'den yapılan açıklamaya göre unutulmaya yüz tutan, yıkılma ve yok olma tehlikesi bulunan tarihsel değerleri yüksek yapılar için restorasyon kredisi başvuruları bugün başladı.

TOKİ restorasyon kredi başvuru dönemi başladı!

TOKİ bu yıl tarihi yapılar için verilecek kredi üst limitini 140 bin liraya çıkardı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 1-30 Nisan 2015 tarihleri arasında kredi başvurularının kabul edileceğini söyledi.

TOKİ restorasyon kredisi başvuruları 30 Nisan'da sona erecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 1-30 Nisan 2015 tarihleri arasında restorasyon kredisi başvurularının kabul edileceğini söyledi. Kredi üst limiti bu yıl için 140 bin liraya çıkarıldı.

toki restorasyon kredileri Haberi

toki restorasyon kredileri


Kültürel değerlerin yenilenmesine katkı sağlayan TOKİ, 726 kültür varlığının restorasyon çalışmasını kredilendirerek yaklaşık 72 milyon TL kredi desteği sağladı. Çalışmalar kapsamında 510 adet kültür varlığının restorasyonu tamamlandı.


Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Anadolu toprakları onlarca farklı medeniyete ev oldu. Zaman içerisinde bu topraklarda yaşayanlar değişse dahi her biri derin kökler bıraktı. Bunlardan bazıları günümüze kadar ulaşmayı başardı. Ancak değişimin yol açtığı yıpranma, doğanın etkileri ve insan eliyle yaratılan tehlikeler, kültür varlıklarını yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Türkiye’nin sahip olduğu kültürel miras ise sadece kendine has gelenekler, gastronomi çeşitliliği veya özgün geleneksel sanat dalları ile sınırlı

değil. Kendi dönemlerinin mimari özelliklerini yansıtan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran sayısız yapının korunması da ülkenin kültür, sanat ve turizm potansiyeli açısından önem taşıyor.

Türkiye’nin...