07 / 12 / 2025

TOKİ taksitleri artışları

TOKİ taksitleri artışları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) “ Ocak – Haziran 2014 ” döneminde yapılacak artış oranlarını belirledi. İşte 2014 TOKİ taksitleri artış oranı...

Konut fiyatları düşerken, bu il ve ilçelerde artışlar devam ediyor!

Türkiye genelinde konut fiyat artışları yüzde 30 seviyesindeyken bazı il ve  ilçelerde reel artış devam ediyor.

Ünlü iktisatçıdan çarpıcı kira açıklaması: 2025'te kira artışları asgari ücretlinin üstünden silindir gibi geçti

Ünlü iktisatçı İnan Mutlu 2025 kira artış oranlarıyla ilgili '2025'te kira artışları asgari ücretlinin üstünden silindir gibi geçti.' diyerek fahiş artışlara tepki gösterdi. 

Murat Kurum açıkladı: Konut sitelerindeki fahiş aidat artışlarına karşı düzenleme yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada fahiş aidat artışlarına karşı düzenleme yapılacağını söyledi.

Emlak vergisi artışlarında yeni düzenleme yolda! 

Düzey Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cihan Kurtulan, emlak vergisi artışlarına yönelik tartışmaların yalnızca vergi oranlarına odaklanmasının yetersiz olduğunu belirtti.

Taşınmaz ilanlarındaki fahiş fiyat artışlarına 172 milyon TL ceza kesildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ilanlarında yapılan fahiş fiyat artışları sebebiyle bugüne kadar 172 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

 Erdal Albayrak: Gayrimenkul fiyatlarında istenmeyen artışlar olabilir!

Konut alma isteğini beklemede tutan kesimin yıl başından bu yana harekete geçtiğini söyleyen Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak, ancak önümüzdeki dönemlerde istenmeyen fiyat artışlarıyla karşılaşılabileceğini belirtti.

Kira artışları sosyal yapıyı değiştiriyor! Orta ve alt gelir grupları kent merkezlerinden uzaklaştı!

İstanbul’da kira artışlarının, konutların temel barınma ihtiyacından çok yatırım aracına dönüşmesiyle birleştiğini belirten uzmanlar, orta ve alt gelir gruplarının kent merkezlerinden hızla dışlandığını söylüyor. 

Emlak vergilerindeki fahiş artışlar cep yakacak!

Emlak vergilerinde 4 yıllık yeni bir dönem başlarken, pek çok ilçede rayiç değerlerde fahiş artışlar dikkat çekiyor.

CHP Mersin Milletvekili Dinçer'den fahiş kira artışları hakkında 5 maddelik soru önergesi geldi! 

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, ülke genelinde yaşanan kira artışları sebebiyle esnafların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi talebine ilişkin 5 maddelik soru önergesi sundu.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Marmara’daki depremler M6,2 ana şokun artçıları mı?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Marmara’daki M3 depremlerinin devam ettiğini belirterek, “Bu depremler M6,2 ana şokun artçıları mı” sorusuna yanıt verdi.

İnşaat kalemlerindeki fiyat artışlarını görenler inanamadı! Hangi kalemin fiyatı ne kadar arttı?

49,7 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat kalemlerindeki fiyat artışlarını açıkladı.

Emlakta fahiş fiyat artışlarına Bakanlık engeli! 

Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada emlak sektöründeki fahiş fiyat artışlarına karşı tedbir alındığı belirtildi.

Emlak ilan sitelerindeki fahiş fiyat artışlarına 'dur' denilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Emlak ilan sitelerinde ekonomik verilerle uyumlu olmayan ve haklı gerekçeye dayanmayan fiyat artışlarına karşı 'dur' denilecek.

TOKİ taksitleri artışları Haberi

TOKİ taksitleri artışları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı “Ocak – Haziran 2014” döneminde yapılacak artış oranlarını belirledi. Buna göre 2014 yılı birinci altı aylık dönemde geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler uygulanacak.


- TOKİ’den açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranı % 4’dür. (Kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılar)


- İdarece inşa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Temmuz - 31 Aralık 2013) memur maaş artış oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 4’dür.


- İdarece inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile 3 Nisan 2001 tarih ve 24362 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2001/2202 sayılı Bakanlar...