25 / 04 / 2024

toki yurt yapacak mı

toki yurt yapacak mı

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Haydar Akar: TOKİ yurt yapsın!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Mecliste Torba Yasa görüşmelerine devam edilirken CHP Grubu adına söz alarak üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorunlarına değindi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

TOKİ yurt yapımına destek vermeli!

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü yazısında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasından bahsetti. Eraslan, ''TOKİ, yurt yapımına daha çok destek vermelidir'' dedi.

TOKİ Balıkesir Gönen'de 350 kişilik yurt inşa ediyor!

YURTKUR ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle Balıkesir Gönen'de 350 kişilik yurt ve sosyal tesis inşa ediliyor. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Haziran 2017de yurdun tamamlanacağını ve hizmete açılacağını belirtti.

TOKİ Sakarya 400 kişilik yurt ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sakarya İli Karası İlçesi'ne 400 kişilik yurt yaptıracak. TOKİ tarafından inşa ettirilecek olan yurt ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Yozgat 1000 kişilik yurt ihalesi bugün!

TOKİ Yozgat 1000 kişilik (1184 kapasiteli) yurt binası, sosyal tesis ve 10 daireli lojman ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ikmal işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Karabük 1004 kişilik yurt ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karabük Merkez'de kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında inşa edeceği 1004 kişilik yurt inşaatı ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

TOKİ Karaman 500 kişilik yurt inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Karaman İli bir adet 500 kişilik yurt inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Karabük Merkez'e 1004 kişilik yurt yaptıracak!

TOKİ Karabük Merkez kentsel dönüşüm ve gelişim projesi 1004 kişilik yurt binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 30 Haziran 2016 tarihinde yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mostar'da yurt yapacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı devam oturumu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında toplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bosna-Hersek’in Mostar şehrinde öğrenci yurdu yapacak

TOKİ Karaman 500 kişilik yurt inşaatı ihalesi 18 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karaman 500 kişilik yurt inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 15:00 'te yapılacak.

TOKİ Mersin Erdemli'ye 400 kişilik yurt inşa ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 40 ilde inşa edeceği 64 yurttan biri olan Mersin'in Erdemli ilçesindeki 400 kişilik yurt ve sosyal tesis inşaatı çalışmaları başladı. Yurt 5 yıldızlı otel konforunda hizmet yerilecek.

toki yurt yapacak mı Haberi

toki yurt yapacak mı

Devlet yurtlarının sayısı yetersiz, özel yurtlar ve konut kiralarında ise büyük yükseliş yaşanıyor. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; son günlerde gündeme gelen üniversite öğrencilerinin kalacak yer bulma telaşı, meclis gündemine taşındı. 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklifin yasalaşması durumunda TOKİ lüks ev inşa etmek yerine öncelikle öğrenciler için yurt ve barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hizmet sunacak. 

MADDİ İMKANSIZLIK ÇOK

Anadolu'nun pek çok farklı bölgesinden çocuklarını eğitim için şehir dışına yollamak zorunda kalan ve maddi imkanları yeterli olmayan ailelerin, devlet yurtlarındaki kontenjan azlığı sebebiyle çocuklarını devlet denetimindeki yurtlara yerleştiremediğine dikkat çeken Şahin, konuya ilişkin açıklamasında “Şehir dışında öğrenim görecek olan öğrencilerimizin ailelerinde her yıl ‘kalacak yer bulma' endişesi devam ediyor....