20 / 04 / 2024

TOKİ\'den engelli vatandaşlara ev imkânı

TOKİ\'den engelli vatandaşlara ev imkânı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projelerinde engelli vatandaşları da düşüyor. TOKİ engelli vatandaşlara yüzde 5 kontenjan ayırıyor...

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Garanti Bankası'ndan vatandaşlara yönelik flaş açıklama. Son tarih verildi

Garanti Bankası'ndan vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi. Banka tarafından ayrıca son tarih verildi. Bankanın kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor.

Halkbank'tan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük müjde. Verecekleri rakamı açıkladılar

Halkbank'tan ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlara yönelik çok güzel bir haber geldi. Banka tarafından ev almak isteyen vatandaşlara verilecek kredi miktarı açıklandı. 

Bu banka üzerindeki hesabında parası olan vatandaşlara acil duyuru. 2024 yılında bomba gelişme olacak

Bir banka üzerinde parası olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir haber verildi. O banka üzerinde parası olan vatandaşlar hakkında 2024 yılında flaş bir gelişme yaşanacak.

Müjde! Yaşlılık ve engelli maaşı alan vatandaşlara erken ödeme!

Yaklaşık 1.4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşımız, Temmuz ayı ödemeleri için sevindirici bir haberle karşılaştı. Toplamda 2.7 milyar lira tutarındaki ödemeler, normalden önce dün itibariyle hesaplara yatırıldı.

Kuveyt Türk'ten nakit ihtiyacı olan vatandaşlara çok önemli duyuru!

Kuveyt Türk, ülkemizde büyük bir müşteri tabanına sahip olan bir banka olarak, nakit ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yaptı.

Bakan Nebati müjdeyi verdi! O ildeki vatandaşlara 10 bin liralık yardım yapılacak! T.C numarasını veren desteği alacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin'de etkili olan sağanakta mağdur olan vatandaşlara ilk etapta 10 bin lira destek verileceğini duyurdu. İşte detaylar...

O yaştaki vatandaşlara 2 bin 60 TL para verilecek! Hemen e-devletten başvurun!

Devlet, ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üzeri vatandaşlara destek oluyor! E-devlet üzerinden yapılan başvurularla her üç ayda bir 2.604 TL ödeme sağlanıyor. Dar gelirli yaşlılar için ekonomik rahatlama sağlayan bu destek, toplumsal refahı artırmayı hedefliyor.

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...

TOKİ\'den engelli vatandaşlara ev imkânı Haberi

TOKİ\'den engelli vatandaşlara ev imkânı
TOKİ projelerinde şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlere, istiklal savaşı gazilerine, Kore gazilerine, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerine ve en az yüzde 40 özürlü vatandaşlara projelerde ayrıcalık sunuyor. TOKİ projelerin toplam daire sayısından yüzde 5'ini engelli vatandaşlara ayırıyor. 


TOKİ engelli kontenjanına başvurmak için yapılacaklar; 


-Hane halkı gelirinin en fazla net 2.600 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

-Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 özürlü olduğuna dair) ibraz ediliyor.


TOKİ özürlü vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayırıyor. Hak sahipleri kura ile belirlenirken, kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi...