25 / 04 / 2024

tokinin borçlara indirimi

tokinin borçlara indirimi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kaynak ihtiyacını sağlamak amacıyla, kredi borçlarının erken ödenmesi halinde borçlarda indirim uygulaması başlattı.

Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar sürekli gündemdeki yerini korurken kiracıların ev sahibinden bağımsız olarak büyük bir borç riski ile karşı karşıya kalabilecekleri ile ilgili uyarıda yapıldı. İşte haberin detayları...

Arabası olanlara kötü haber! Trafik cezaları, MTV ve ehliyet ücretlerinde gecikme zammı arttı!

Türkiye kapsamında trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlara zam geldi.

Kredi sicili kötü olanlar dikkat! Bunları yerine getirilenlerin sicili temizleniyor!

Kredi sicili, kredi kartı borcu ve kredi borcu başta olmak üzere tüm vergilendirilmiş borçların ve bu borçlara karşı davranışların kayıt altına alınmasını ifade ediyor. Banka sicili nasıl temizlenir? İşte detaylar...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Son Dakika! Türkiye'de 2023 yılında  prim borçları ödeme süresi uzatıldı: Borçlara erteleme ve kolaylık sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaşanan zorlu süreç nedeniyle işverenlerin prim borçları ve diğer ödemeleriyle ilgili mücbir sebep düzenlemesi kapsamında önemli bir karar aldı. İşte o kararın tüm detayları...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

ING'den borçlarını sıfırlamak isteyenlere müjde!

ING Bank'tan borçlarını sıfırlamak isteyen vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi fırsatı geldi.

Cumhurbaşkanı'ndan borçlulara müjde! Bu borç kredisini 6 ay sonra ödeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyecanla duyurduğu borç kapatma kredisi, vatandaşlara büyük bir fırsat sunuyor. Bu özel kredi sayesinde vatandaşlar, var olan borçlarını hızlıca kapatıyor ve altı ay sonra, kendi ödeme yeteneklerine uygun bir planla ödemelere devam ediyorlar. 

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar pek çok kalemde yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki koşul bulunuyor.

Faturası yüksek gelen vatandaşlara nefes olacak müjde! Peş peşe açıklandı! Hemen başvurun, indirimi kapın!

Yakın zamanda duyurulan bir kampanya ile ilgili olarak, milyonlarca vatandaşın dikkatini çeken önemli bir haber geldi. Bu kampanya sayesinde, faturanızın 300 TL'sini geri alabilmeniz mümkün olacak. Hemen başvurun, indirimi kapın! İşte ayrıntılar...

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

tokinin borçlara indirimi Haberi

tokinin borçlara indirimi

TOKİ'den verilen bilgiye göre, kredi kullananların borçlarını bu yıl 'bir defada' ödemeleri halinde, borçlarında konut büyüklüğüne göre yüzde 15-35 arasında, '4 eşit taksitte' ödemeleri halinde ise yüzde 10-30 arasında indirim yapılacak.

Uygulamayla kredi kullanıcılarına borçlarını daha düşük tutarda kapatma imkanı getirilirken, TOKİ de nakit kaynaklarını güçlendirmeyi öngörüyor.

TOKİ, toplu konut yapımcılarına (kooperatiflere, kooperatif birliklerine, sosyal yardımlaşma kurumlarına, yapımcılara-satmak üzere konut üreten gerçek ve tüzel kişiler ve belediyelere) mevzuat çerçevesinde, 150 metre kareye kadar olan konutlar için zaman zaman tamamlama kredileri kullandırıyor.

Kredi kullanıcılarının, borçlarını erken kapatmak için daha önce krediye aracılık eden ilgili bankalara başvurmaları gerekiyor.

Buna...