26 / 04 / 2024

toprak koruma tüzüğü

toprak koruma tüzüğü

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü esasları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte toprak koruma yönetmeliği 2015...

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Proscenic'ten yeni frütöz! İşte 14 Ekim 2022 fiyatı...

Dünyanın önde gelen mutfak aleti markalarından Proscenic, yeni teknoloji Airflyer'ını satışa sundu. Yüzde 90 daha az yağ ile yumuşak kızartmalar yapan frütözün özellikleri...

Türkiye Petrolleri'nden kiralık dükkan! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Ankara Söğütözü Mahallesi'nde yer alan dükkanı kiraya verecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Türkiye Petrolleri'nden büyük fırsat! Ankara'da aylık 300 TL'ye gayrimenkul kiralıyor!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Ankara Söğütözü'nde yer alan gayrimenkulü kiraya verecek. Söz konusu ihale 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Master Arc Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master Arc Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Eray Tüzün tarafından kuruldu.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Demirören Medya Grubu yüksek kira sebebiyle Söğütözü'ndeki binadan taşınıyor!

Demirören Medya Grubu, Ankara'da Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı ve Posta Gazetesi’nin yer aldığı binadan taşınmaya karar verdi.

Tüzün Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüzün Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Tüzün tarafından kuruldu.

24 Gayrimenkul'ün onaylanan iç tüzüğü yayınlandı!

24 Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. SME Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30 Kasım 2020 tarihli E-12233903-320.01.01-12166 sayılı yazısı ile onaylanan iç tüzük yayınlandı.

Servet GYO Çelik Tüzün İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Tüzün İş Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Berrak Tüzünataç Ali Yörenç'in evine mi taşınıyor?

Berrak Tüzünataç'ın, yaz başından beri birlikte olduğu sevgilisi Ali Yörenç'in evine taşınacağı gündeme geldi. Alışveriş merkezinde görüntülenen oyuncu “Yeni evim için alışveriş yapmaya geldim" dedi.

Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşti!

2006 yılında 'Süperstar' şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden şarkıcı Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşmeye karar verdi. 

Tüzün Tasarım Dekorasyon Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüzün Tasarım Dekorasyon Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zehra Özgü Tüzün tarafından kuruldu.

toprak koruma tüzüğü Haberi

toprak koruma tüzüğü

Toprak koruma yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik gereğince, mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır.


Tarımsal Arazilerin Devir İşlemleri ve Mirasa konu tarımsal arazilerde devir işlemleri yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Tarımsal arazilerin devri


MADDE 8 – (1) Tarımsal arazilerin her türlü mülkiyeti devir taleplerinde aşağıdaki işlemler uygulanır.


a) Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir.


b) Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde...