29 / 03 / 2024

Topraktan ev almak nedir

Topraktan ev almak nedir

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, müteahhitler çoğunlukla, arsa sahibi ile yaptığı sözleşme kapsamında inşaat bitmeden kendi bölümlerini satma yetkisi oluyor. Topraktan ev almak nedir? Topraktan ev almadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? Kiracı sorununda son nokta! 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahiplerinin mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Peki kiracı sorunu nasıl çözülür? Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Ev almak hayal ötesi!

TÜİK’in konut satış verilerini değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 2024’te de konut satışlarının düşeceğini öngördüklerini ifade ederek, “Ne yazık ki ev almak hayal ötesi oldu” dedi.

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

2+1 ev 339 bin 900 TL, 3+1 ev 499 bin 900 TL'ye satılıyor! Ev almak isteyenleri sevindirecek kampanya!

Prefabrik ev almak isteyenleri sevindirecek kampanya başladı. Bu kapsamda 2+1 ev 339 bin 900 TL, 3+1 ev 499 bin 900 TL'ye satışa çıkarılacak. Peki, diğer prefabrik ev fiyatları ne kadar?

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini sorgularken uzman isimler peş peşe açıklama yapıyor. Bu kapsamsa konut fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı ev fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Ev almak isteyenler müjde: Ucuz fiyata 2'nci el konut kampanyası başladı! İller peş peşe açıklandı!

Ev almak isteyen vatandaşlar için 2. el konut kampanyası start aldı. Devlet ilan sayfasından konuya dair yapılan açıklamada birçok kentte uygun fiyata konut satışı yapılacağı ilan edildi. İşte 2. el konut fiyatları...

Topraktan ev almak nedir Haberi

Topraktan ev almak nedir

Topraktan ev almak nedir?


Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, müteahhitler çoğunlukla, arsa sahibi ile aralarındaki sözleşme uyarınca kendi payına düşmesini öngördüğü bağımsız bölümleri, daha inşaat bitmeden 3. Kişilere satarak inşaatı finanse edebiliyor. Ortada inşaat yokken yapılan daire satışlarına, "topraktan satış" adı veriliyor.  Bu şekilde satılan dairelere de "topraktan daire" deniliyor.


Topraktan ev satın alırken taşınmaz satış vaadi sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Bu sözleşmenin noterde yapılması gerekiyor. 


Müteahhitler genellikle arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile bina inşaa ediyorlar. Müteahhittin toprak sahibi ile sözleşmesi uyarınca binayı inşa edip teslim etmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl imzalanır?


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanıyor. Müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de...