25 / 04 / 2024

Torba teklif 2018

Torba teklif 2018

Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenlemenin yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de..

Torba teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi!

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklif, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor..

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

Akşehir Gölü’nün kıyısındaki taşınmazlara yönelik düzenleme!

AKP’nin Meclis’e sunduğu 12 maddelik “torba teklif” köylülerin 70 yıl sonra mağdur olmasına neden oldu. Rayiç bedel üzerinden satışı yapılan arazilerde yaşayan köylü, evlerini boşalttı. 

Evleri ağır hasarlı depremzedeler için resmen destek kanunu geldi!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla afetzedelere destek verilmesini de içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" yürürlüğe alındı...

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' yasalaştı!

Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba teklif yasalaştı!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için afetzedelere destek sağlanmasını da içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. 

Ekonomide düzenlemeler içeren 'torba teklifi' TBMM komisyonunda!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ekonomide düzenlemeler içeren "torba teklif"in 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması öngördüğünü anlattı.

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kirasını 3 ay ödemeyen vakıf kiracıları tahliye edilecek!

Ekonomiye ilişkin "torba teklif" Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınıyor...

İmar barışında süre uzatma sinyali!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında 31 Aralık itibariyle sona erecek imar barışı başvurularında yeni uzatma gündeme geldi.

Ankara Golfkent'teki 26 gayrimenkulden 5 tanesine teklif geldi!

Turyap Holding, Eskişehir Yolu üzeri Çankaya Üniversitesi karşısında bulunan Ankara Golfent'teki 26 imarlı arsayı 28 Eylül 2018 Cuma günü saat 14:00'da satışa çıkardı. Ankara Golfkent'teki 26 gayrimenkulden 5 tanesine teklif geldi.

Torba teklif 2018 Haberi

Torba teklif 2018

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor.

GENEL GEREKÇE

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçim sürecinde geniş toplum kesimlerini yakından ilgilendiren ve süregelen sorunların biran önce çözüme kavuşturulmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede;

- Taşkömürü havzası dahilindeki taşınmazların 3303 sayılı Kanunun ek 1. maddesi kapsamında hak sahibi olanlardan ecrimisil alınmaması, tahakkuk ettirilen ecrimisillerin terkin edilmesi ve son beş yıl içinde tahsil edilen ecrimisil bedellerinin satış bedelinden mahsup edilmesi,

- 2510 sayılı İskan Kanununa göre Diyarbakır-Bismil-Çeltikli ilçesinde iskan edilmelerine karar verilen hak sahibi ailelerin iskanı için öngörülen konut ve işletme binalarında yaşanan sorunların...