29 / 03 / 2024

Torba yasa hızlı tren projeleri finansman

Torba yasa hızlı tren projeleri finansman

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksek tarafından verilen torba teklife göre, TCDD projelerine karşılıksız tahsis yoluyla dış finansman sağlanacak . Böylece hızlı tren projelerine finansman temini de kolaylaşacak

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Almanya'da hazırlanan ve üzerinde uzlaşma sağlanan yasa tasarısı taslağına göre, uzun senelerdir yaşayan göçmenler daha hızlı bir şekilde vatandaş olabilecek.

Milyonlarca borcu olan vatandaşı ilgilendiriyor! O listeden çıkarılacaklar! Yeni torba yasa geliyor

AK Parti’nin af niteliğindeki düzenlemeleri içine alan torba kanun teklifinin Meclis’teki zaman dilimi bugün başlıyor. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine alınarak hızlı bir şekilde kanunlaştırılması planlanıyor. Teklifle beraber 10 milyon vatandaş kara listeden çıkacak.

Torba Yasa tam metni 2018!

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan Torba Yasa yürürlüğe girdi. İşte Torba Yasa tam metni 2018..

Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Emlak vergisi torba yasa maddesi 2017!

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017!

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017..

Torba Yasa 2016 tam metni!

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni torba yasa çeşitli alanlarda yeni düzenlemeleri kapsıyor. Bu yasa ile ruhsatsı olmayan yapılara elektrik bağlanması öngörülüyor. İşte Torba Yasa 2016 tam metni..

Torba yasa ile gayrimenkul sektöründe kayıt dışı işlemler son buluyor!

Kamuoyunda ''torba yasa'' olarak bilinen 6637 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” onaylandı. Onayla birlikte gayrimenkul sektöründe kayıt dışı işlemler son bulacak..

İşte Torba Yasa'da yapılan o düzenlemeler!

" Torba Yasa " olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. İşte Torba Yasa'da yapılan o düzenlemeler...

Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014!

Torba Yasa hükümlerine göre emlak vergisi borcu bulunan mükellefler zamanında belediyeye müracaat etmesi durumunda borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014 ne zaman?

Torba Yasa belediye vergileri affı!

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında belediye vergilerine de yer verildi. İşte Torba Yasa belediye vergileri affı..

Torba Yasa'dan inşaat sektörüne prim indirimi!

TBMM'de 99 gündür üzerinde müzakere yapılan ve kamuoyunda 'Torba Yasa Tasarısı' olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri tamamlanarak yasalaştı...

Torba Yasa'yla hızlı tren projelerine finansman temini kolaylaşacak!

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksek tarafından verilen torba teklife göre, TCDD projelerine karşılıksız tahsis yoluyla dış finansman sağlanacak . Böylece hızlı tren projelerine finansman temini de kolaylaşacak

Torba yasa hızlı tren projeleri finansman Haberi

Torba yasa hızlı tren projeleri finansman


AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksek tarafından verilen torba teklife göre, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 2014-2018 yılları yatırım programlarında yer alan projelerinin  finansmanı için herhangi bir dış finansman kaynağından TC’nin borçlu sıfatıyla sağlayacağı kredileri, TCDD’nin bütçe gelir ve gider kalemleri ile ilişkilendirilmeksizin, karşılıksız tahsis etmeye bakanın teklifi üzerine bakanlar kurulu yetkili olacak. TCDD halen mali yapısının uygun olmaması nedeniyle  ikraz veya garanti yoluyla dış finansman temin edemiyor. Yapılan düzenleme ile başta TCDD’nin yüksek hızlı tren projeleri olmak üzere  büyük finansman gerektiren projelere dış kredi imkanı sağlamanın  yolu açılmakta.


Teklifte yer alan diğer maddelere göre, Ulaştırma Bakanlığı Teşkilatı’yla ilgili kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılarak, kaza durumlarında bilirkişi görevlendirilmesi yapılabilmesine imkan sağlanmakta. Buna göre, “Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunca ihtiyaç duyulması...