16 / 04 / 2024

Torbalı fabrikaları

Torbalı fabrikaları

Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı'daki imar sorunu çözüldü. Yakında ruhsatlar verilecek. Torbalı'nın fabrika kapasitesi yüzde 70 artacak, işsizlik bitecek ve ödenen vergi iki katına çıkacak.

İzmir Torbalı'da konut satışları arttı!

Açılan fabrikalar, raylı sistemle sağlanan ulaşım kolaylığı tarım ve sanayi kenti Torbalı'da konut satışlarını patlattı. İzmir'in tarım ve sanayi ilçesi Torbalı'da bu yılın ilk dokuz ayında 4 bin konut satışı gerçekleşti.

Torbalı Esen Çırçır Fabrikasının yerine ne yapılacak?

Bir zamanlar Torbalı ekonomisine can veren çırçır fabrikaları artık yerini başka binalara bırakıyor. Geçtiğimiz gün Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Esen Çırçır Fabrikası yıkılarak tarihe gömüldü. Fabrika yerine yeni bina yapılacak.

İzmir Torbalı'da eski fabrikalar okula dönüştürülüyor!

İzmir’de önemli sanayi merkezlerinden biri olan Torbalı’da son yıllarda çok sayıda eski fabrika özel okula dönüştürüldü. Yeni eğitim üssü olan ilçede, Torbalı Ticaret Odası, özel eğitimin kalitesinin artması için yatırımcıyı desteklemenin yollarını arıyor

Boyabat'ta tuğla fabrikaları ekonomik daralmadan ekileniyor!

Sinop’un Boyabat ilçesinin ekonomisine en büyük katkıyı tuğla fabrikaları yapıyor. 26 tuğla fabrikası ile toprak sanayiinde marka gücünü kabul ettiren Boyabat’ın, son dönemde yaşanan ekonomik daralmadan olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

İzmir İzban hattı Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı'dan sonra Selçuk'a kadar uzatılması için yapım çalışmalarına başlandı.

Torbalı'ya SGK binası yapılacak!

Torbalı'da 962 metrekarelik alanda Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ait 4 katlı modem bir hizmet binası yapılacak. İlçede modern bir SGK binası için ihaleye çıkılacak.

Torbalı Belediyesi 4 okul inşaatı için ihaleye çıkıyor!

Torbalı'da belediyenin arsasını bağışladığı 4 okulun inşaatı için ihaleye çıkıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sanayileşmeyle birlikte hızlı göçün yaşandığı ilçede eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla harekete geçtiklerini belirtti..

Torbalı Bahçeşehir Koleji 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılıyor!

Bahçeşehir Koleji Torbalı kampüsünde anaokulu, ilkokul, ortaokul olmak üzere toplam 48 dersliğiyle 1000 Öğrenci kapasitesine sahip olacak. Kampüsün tamamı iki yıl içinde tamamen bitmiş olacak...

Torbalı'nın 24 yıllık su sorunu altyapı çalışmalarıyla çözüldü!

Torbalı-Bayındır karayolu üzerindeki Taşkesik mahallesinde 24 yıldır meydana gelen su baskınları, altyapı çalışmalarıyla giderildi. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel baskınlarının yaşandığı alana 600 mm çapında su boruları döşedi.

Muzaffer Candemir: Özelleştirilen fabrikaları geri alacağım!

MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Candemir, milletvekili seçilmesi halinde kentte özelleştirilen devlet tesisleri ve fabrikaları geri alacağını belirtti.

İZSU Torbalı mahallelerindeki alt yapı sorunu çözecek!

Torbalı mahallelerindeki alt yapı sorunları için İZSU yetkilileri gazetemize bir açıklama yaptı. İZSU yetkilileri mahalleler için projelerin yapıldığı kısa süre içerisinde çalışmaların başlatılacağını belirtti

İzmir Torbalı OSB'nde 43 fabrika kuruluyor!

İzmir'in en önemli yatırım bölgelerinden birisi olan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde, altyapı yatırımlarının ardından fabrikalar yükselmeye başladı. Son bir ayda altı firmanın temeli atılırken bunlardan sonuncusu IMS Plastik oldu.

Bahçeşehir Koleji Torbalı kampüsü ne zaman açılacak?

Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında İzmir’in Torbalı ilçesinde kampüs açıyor. 15 bin metrekarelik alanı kapalı olmak üzere 57 dönüm arazi üzerine kurulacak kampüs, Türkiye’de en büyük araziye sahip olan kampüs olacak.

Torbalı fabrikaları Haberi

Torbalı fabrikaları

Torbalı ekonomisi sonunda zincirlerini kırıyor. Sanayinin büyümesinin önündeki en büyük engel olan imar sorunu nihayet açıldı. Yazıbaşı. Pancar ve Subaşı bölgeleri İmar ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sanayi Alanı' ilan edildi. 100 binlik imar planı hazırlanan bölgelerde ruhsat verilmesi için bakanlıktan birkaç hafta içerisinde onayın geleceğini kaydeden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: "Torbalı'nın bugüne kadar en büyük ve en önemli projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Bu proje ile ilçemize en az 500 tane daha fabrika yapılacak. En önemlisi de Torbalı'da tek bir işsiz kalmayacak. Torbalı, Türkiye'nin işsiz tek ilçesi olacak" dedi. 


40 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI 

İzmir'in en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Torbalı'da sanayi bölgelerinde imar problemi yaşanıyordu. Yaklaşık 15 yıldır Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı bölgelerinde yaşanan sorun yüzünden yüzlerce iş adamı...