26 / 04 / 2024

torul 1 tüneli

torul 1 tüneli

Gümüşhane İli'nde tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve yapımı tamamlanan 5 ilde ulaşımı rahatlatacak olan "Torul 1 Tüneli'' ve "Torul 2 Tüneli" hizmete açıldı...

1,3 milyon yolcuya hizmet verecek Büyük İstanbul Tüneli 2028'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2028'de açılmasını planladıklarını ve 1,3 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörüsünde bulunduklarını açıkladı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Cankurtaran Tüneli 1 Mart'ta açılacak!

Artvin'in 60 yıllık hayali olan ve  inşasına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bulunan Cankurtaran Tüneli'nin açılışı için tarih verildi. 

Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda 1.700 metreye ulaşıldı!

Tamamlandığında çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda çift tüpte 7 bin 700 metreye ulaşıldı.

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli imar planı askıda!

İstanbul Beşiktaş ilçesi Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tüneli Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak?

Bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açılan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek. Ulaşımı rahatlatacak olan Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak? İşte Ilgaz Tüneli'nin özellikleri..

Avrasya Tüneli’nin 2017'de geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bugün saat 07.00 itibarıyla geçişlerin başladığı Avrasya Tüneli’nde 2017’de alınacak geçiş ücretinin, 1 Ocak’taki kur baz alınarak yıl boyunca sabit kalacağı belirlendi.

Avrasya Tüneli ile 52 milyon saatlik tasarruf sağlanacak!

1.3 milyar dolara malolan Avrasya Tüneli, Türkiye ekonomisine 1.5 milyon liralık iş hacmi yaratacak. Tünel, trafikte 52 milyon saatlik zaman tasarrufu sağlayacak.

Avrasya Tüneli'nin künyesi!

Yaklaşık 1.3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Tüneli, yarın hizmete başlıyor. Denizin 106 metre altında, Göztepe-Kazlıçeşme arasında iki kıtayı bağlayacak Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin araç 100 dakikalık yolu 15 dakikada geçecek.

Yeni Zigana Tüneli ile 1,5 saatlik yol 40 dakikaya düşecek!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta 2,7 milyon metreküp kazı yapılarak inşa edilecek Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol 40 dakikada katedilebilecek.

Gotthard Base Tüneli bugün açılıyor!

Rönesans İnşaat tarafından tamamlanan dünyanın en uzun ve en derin tüneli Gotthard Base bugün açılıyor. Zürih'ten Milano'ya gidişi 1 saat kısaltarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek olan tünelin maliyeti 16 milyar Avro.

Gotthard Tüneli inşaatında sona gelindi!

57 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun tren yolu tüneli olan Gotthard Tünelinde sona gelindi. İnşaat ekibi, 1 Hazirandan itibaren ulaşımın tünel vasıtasıyla yapılabileceğini duyurdu.

torul 1 tüneli Haberi

torul 1 tüneli

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, beraberindeki AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Metin, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyarslan ve bazı kurumların yetkilileri ile kentin Torul ilçe merkezindeki tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ve Trabzon-Gümüşhane-Bayburt ile Erzurum'un yanı sıra Trabzon-Gümüşhane ve Erzincan'ı birbirine bağlayan "Torul 1" ve "Torul 2" tünellerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.


Mayda, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi Gümüşhane'de de kamu hizmetlerinde bir yarış olduğunu söyledi.


Diğer hizmetler yanında en fazla kendini gösteren hizmetin ulaşım olduğuna işaret eden Mayda, "Gümüşhane'nin, Trabzon'dan Bayburt'a ve Erzincan'a duble yolları da son sürat devam ediyor. Bugün hem Ramazan Bayramı'nın birinci günü hem de ikinci bir bayramı birlikte...