27 / 04 / 2024

trafo krizleri

trafo krizleri

Elektrikte aşırı tüketim ve israfa trafo dayanmıyor. DEDAŞ Sözcüsü Üstün "Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 500’e yakın elektrik trafosu ya patladı ya da yanarak kullanılamaz hale geldi" dedi.

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte trafo seçmenin püf noktaları...

Bebek 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Bebek Mahallesi, 1336 ada 2, 3, 5, 6 ve 7  parsellerde Sosyal Tesis Alanı (Yurt Alanı) Kültürel Tesis Alanı, Park ve Trafo amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği askıya

Deniz Trafo Elektrik Ve Mühendislik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Trafo Elektrik Ve Mühendislik Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Ali Öner tarafından kuruldu.

İstanbul Silivri ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde tesis edilecek olan trafo binasının yapımı amacıyla konumu belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi. 

Elektra Elektronik dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç ediyor!

Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli role sahip. Raylı sistem projelerinde kullanılan Elektra Elektronik’in trafoları, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak Türk mühendisler tarafından tasarlanıp ülkemizde üretiliyor.

Yenimahalle 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından  44095 ada 1 parselde trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişti.

Atatürk Havalimanı’nda inşa edilen sahra hastanesinin enerjisi Trafo1920’den!

Koronavirüsle mücadelede Atatürk Havalimanı’nda yapılan sahra hastanesine enerji fırsatı sunacak trafo merkezi tamamlanıp Trafo1920 adıyla bugün teslim edildi.

Lapseki Trafo Merkezi Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Lapseki Trafo Merkezi Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elazığ Gözebaşı köyünde acele kamulaştırma yapılacak!

Elazığ Gözebaşı köyünde acele kamulaştırma yapılacak. Kamulaştırma, 154 kV Gözebaşı Trafo Merkezi Projesi kapsamında yapılacak...

Kastamonu'da acele kamulaştırma kararı alındı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu Trafo Merkezi Projesi kapsamında bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak...

Şanlıurfa Karaköprü'de acele kamulaştırma yapılacak!

Karaköprü Trafo Merkezi Projesi kapsamında Karaköprü İlçesi'ndeki bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı..

trafo krizleri Haberi

trafo krizleri

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 500’e yakın elektrik trafosunun ya patladığını ya da yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Kış mevsiminde israf ve aşırı tüketimin bu şekilde devam etmesi halinde patlayan trafo sayısının 2 binlere ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi.


Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde enerji kullanımının israf boyutuna varacak ölçüde olmasının, bölge illerindeki elektrik şebekesinin verimli kullanılmasını engellediğini belirterek, "Sadece içerisinde bulunduğumuz kış sezonunda, bugüne kadar dağıtım bölgesindeki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 500’e yakın elektrik trafosu ya patladı ya da yanarak kullanılamaz hale geldi. Geçtiğimiz yıl kış aylarında bölgede bin 500 trafo aşırı yüklenme ve israf dolayısıyla patlamış ve kullanılamaz hale gelmişti....