29 / 03 / 2024

Trampa harç oranı 2015

Trampa harç oranı 2015

Tapu takas işlemleri Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Tapu Müdürlüklerinde yapılan işlemler için devlet tarafından taraflardan trampa harcı talep ediliyor. İşte, trampa harcı 2015!

Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de! Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam geliyor! 

Yeniden değerleme oranı, bugünkü 32380 Sayılı Resmi Gazete'de  yüzde 58,46 olarak tespit edildi. İşte ayrıntılar ve o tebliğ...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Yeni harç tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı! O tarihten itibaren geçerli olacak!

Harçlar Kanununa bağlı tarifelerdeki bazı maktu harçların yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik yeni tutarlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.

Vergi, harç ve cezalara okkalı zam kapıda! 2023 tarifesi belli oldu! İşte kalem kalem yeni harç ve cezalar...

Vergi, harç ve cezalarda belirleyici olan yeniden değerleme oranı 12 aylık üretici fiyatlarındaki yükselişe göre yüzde 122,93 olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Vergi, harç ve cezalara uygulanacak artış belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılındaki vergi, harç, cezalara uygulanacak olan yeniden değerleme oranını Resmi Gazete'de yayımladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak belirlendi.

Vergi ve harçlara yüzde 11 zam yapılacak!

Yeniden değerleme oranı TÜİK verileri uyarınca bu yıl yüzde 9.11 oldu. Ocak ayında vergi ve harçlara bu oranda zam yapılacak.

2020 vergi ve harç takvimi!

2020 yılında uygulanacak bazı vergi ve harçlar, yeniden değerleme oranına göre tespit edildi. Buna göre, 2020 yılına ait emlak vergi değerleri, 2019 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı (yüzde 11,29) kadar artırılarak hesaplanacak.

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Trampa harç oranı 2015 Haberi

Trampa harç oranı 2015

Trampa harcı 2015!

Malın malla değişimine, aynı değişim veya trampa deniyor.  Bu bakımdan trampa koşullu bir değişim olup, geriye doğru bir genelleme yapıldığında ise malın mal ile değiştirildiği dönemlerde her mal, onunla değiştirilen malın parası olarak kabul ediliyor.


Trampa işlemi para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Trampa bu hususta, bir akit şekli değil borcu sona erdirme yollarından biri olarak ifade ediliyor. Trampa işleminde Tapu müdürlüğü malların değerleri arasındaki farka karışamıyor.  Değer farkı bulunuyorsa taraflar bunu kendi aralarında çözmeli veya takas sözleşmesine bir başka malı da ekleyerek değer eşitlenmesi sağlanması gerekiyor. Trampa işlemi hakkındaki hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Kanun hükmünce, tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep...