25 / 04 / 2024

tüik Cem Baş

tüik Cem Baş

TÜİK, Geçtiğimiz Nisan ayında enflasyonu yüzde 70 açıkladı. Türkiye'de yaşanan gıda başta olmak üzere enflasyonu artıran etmenleri inceleyen ve istatistikleri açıklayan TÜİK'ten şaşırtan bir istifa haberi geldi. TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş görevinden istifa etti.

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

TÜİK resmen duyurdu! 20 personel alacak! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yeni iş ilanı açıklandı. TÜİK 20 uzman yardımcısı istihdam edeceğini açıkladı. Başvurular bugün başladı. İşte detaylar...

TÜİK 99 bin TL maaş ile personel alımına başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yazılım Daire Başkanlığı ve Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak çalışıp istihdam edilmek üzere bilişim personeli alımı yapacağını bildirdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

TÜİK Eski Başkanı Aydemir: ‘Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım’

TÜİK’in açıkladığı düşük enflasyonun halkı yoksullaştırdığını belirten Birol Aydemir, “Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım” dedi. Aydemir, ekonominin bir senede yoluna girebileceğini söyledi.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

TÜİK açıkladı! 2017'den beri ilk defa bu rakama ulaştı

TÜİK verilerinde elde edilen bilgilere göre; Türk ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 büyürken, 2021' yılında 9 bin 539 dolar olan kişi başı milli gelir de, 10 bin 655 dolar olmuş oldu.. 

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…

Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı! İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir alımı yapılacak! İşte detaylar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından milyonlarca kişiyi ilgilendirecek açıklama geldi. Adalet ve CTE için İnfaz koruma memuru "gardiyan", zabıt katibi, mübaşir ve diğer sözleşmeli kadrolara memur personel alımı yapılacağı açıklandı.

Asgari ücrette ancak bir şartla masaya oturacağını söyleyen TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay o rakamı ilk kez telaffuz etti

2023 yılına ait asgari ücretle ilgili yapılan üçüncü toplantı sonunda TÜRK İŞ, Genel Başkanı Ergun Atalay son sözü söylerken, ilk kez istediği rakamı telaffuz etti. Peki Ergun yeni asgari ücret için ne kadar istedi?

TÜRK-İŞ Başkanı'ndan flaş asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili telaffuz ettikleri bir rakam olmadığını, komisyonda, konfederasyon tarafından belirlenen 7 bin 785 lira açlık sınırının üstünü konuşacaklarını belirtti.

tüik Cem Baş Haberi

tüik Cem Baş

Türkiye'de frenlenemeyen enflasyon rakamları toplumun her kesiminin alım gücünü olumsuz etkiliyor. Zengin fakir fark etmeksizin vatandaş yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığından şikayet ediyor. 

Ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtım görevini üstlenen TÜİK'ten sürpriz bir istifa haberi geldi. Son dönemin en çok tartışılan kurumları arasında bulunan kurumdan gelen istifa haberi ekonomi çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

FİYAT İŞLERİ DAİRE BAŞKANI CEM BAŞ 'GÖREVDEN AFFI'NI İSTEDİ

TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş sağlık sorunlarını gerekçe göstererek "görevden affını" istedi. Enflasyon hesabı çalışmalarının yürütüldüğü dairenin başkanı olan Baş'ın yerine Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atandı.

Enflasyon verilerini düşük gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti....