26 / 04 / 2024

tüik yeni konut satış verileri

tüik yeni konut satış verileri

TÜİK verilerine göre 2015 yılının Ocak ve Şubat aylarında satılan toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşti. Ankara, İstanbul'dan sonra en çok yeni konut satışının gerçekleştiği şehir oldu.

Yeni konut satışlarında İzmir 3. sırada yer aldı!

2016’nın Ocak ve Şubat aylarında İzmir genelinde toplam 4.722 adet yeni konut satışı gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 4.269 olmuştu. Yeni konut satışlarında İstanbul’u 7.792 ilk satışla Ankara ve 4.722 ilk satış rakamıyla İzmir takip et

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!

İlçede hayata geçireceği projelerini tek tek açıklayan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, 60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi verdi. 

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tuzla Has Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Kent Saray İnşaat, Antalya'daki Toplu Konut Projesi'ni büyütüyor! Projeye 351 adet yeni konut eklenecek!

Kent Saray İnşaat, Toplu Konut Projesi kapsamında inşa edeceği yeni konut projesi için harekete geçti. Şirket bu kapsamda projeye 351 adet yeni konut eklenecek. İşte detaylar...

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Gamador Galya Center yeni konut projesi ön talep topluyor!

Gamador Grup tarafından Ankara Keçiören'de hayata geçirilmesi planlanan Gamador Galya Center yeni konut projesi ön talep topluyor. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

Ankara'ya 349.6 milyon TL'lik dev proje! 428 adet yeni konut geliyor!

Senkron Üst Yapı şirketi "Senkron Beytepe Toplu Konut Projesi" için harekete geçti. Ankara ilinde yapılması planlanan 428 adet yeni konut projesi 349 milyon 576 bin 90 TL'ye mal olacak. İşte yeni projeye ilişkin tüm detaylar...

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni konut kredisi ile ilgili kampanya yürütüldüğü gündeme geldi. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi gelmesi bekleniyor. İşte detaylar... 

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

tüik yeni konut satış verileri Haberi

tüik yeni konut satış verileri

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre 2015 yılının Ocak ve Şubat aylarında satılan toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde gerçekleşen 186.259 konut satışının 87.486 tanesini ilk satışlar oluşturdu. Başkent, İstanbul'dan sonra en çok yeni konut satışının gerçekleştiği şehir oldu. Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri de gayrimenkul alıcılarının, yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor. Şu anda 336 tanesi Ankara'dan olmak üzere çoğunluğu yeni, 4 binin üzerinde markalı konut projesini bir arada sergileyen 3DKonut.com'u bu yılın ilk iki ayında ziyaret eden kullanıcıların oranı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 437 artış gösterdi. 


Anadolu Gazetesi/ Nuray Çetin



Haber Ankara 24 Saat Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Türkiye İstatistik...