25 / 04 / 2024

Tülin Onat dava

Tülin Onat dava

Ressam Tülin Onat, 3 eserini izinsiz bir şekilde kopyalayıp sattığı iddiasıyla, Zeynep Didem Bardakçı ve Bardakçı Mimarlık Tasarım şirketi aleyhine 115 bin liralık dava açtı.

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Dava oranı yüzde 80 düştü!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konut sahibi ve kiracılar arasında 10 binden fazla dosyanın anlaşmayla sonuçlandığını paylaştı. Peki, bu durum dava sayısını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

Tülin Birant Gayrimenkul Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Tülin Birant Gayrimenkul Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tülin Birant tarafından kuruldu.

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

SEC Binance'e ve Changpeng Zhao'ya dava açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance'in kuruluşları ve şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya toplamda 13 suçlamayla dava açtı.

Kiracılar dikkat! Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir! Bunu sakın yapmayın!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar bitmek bilmezken, Bu sefer de şaşırtan haber İzmir’den geldi. Ev sahibi S.F. (60), 1774 TL olan kirayı 11 TL eksik yatıran kiracısı E.T.'ye (35) dava açtı. Bakın sonra başına ne geldi...

Abalar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Abalar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Zeki Sarı, Fatma Sarı, Bilun Hosaflıoğlu, Evren Sarı, Nagehan Ayşe Kuzu ve Tülin Sarı ortaklığında kuruldu.

Beytem Seyrantepe Bina Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Seyrantepe Bina Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığına kuruldu.

Beytem Plaza Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Plaza Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi Şişli’de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığına kuruldu.

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi Şişli’de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığına kuruldu.

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığında kuruldu.

Beytem Plaza Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Plaza Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığında kuruldu.

Beytem Seyrantepe Bina Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Seyrantepe Bina Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığında kuruldu.

Tülin Onat dava Haberi

Tülin Onat dava

Ünlü ressam Prof. Dr. Tülin Onat, 5 eserini kopyalayıp sattığı iddiasıyla Bardakçı Mimarlık Tasarım şirketi aleyhine dava açtı. Taklit eserlerinin mimar Zeynep Didem Bardakçı tarafından satıldığını iddia eden Onat, 115 bin liralık tazminat istedi. Star'da yer alan habere göre, Onat, Zeynep Didem Bardakçı’nın 3 kopya eserini de Maçka’da yer alan bir galeride satışa çıkardığını öğrendi. Mahkemeye sunulan dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Kopyalanan ilk eserin orijinali yeşil ve üzerinde kırmızı yuvarlakken kopyalanan eserde sarı limonküfü ve bej tonları kullanılmıştır. Davalılar Zeynep Didem Bardakçı ile Bardakçı Mimarlık Tasarım şirketi, sebep oldukları mali ve manevi hak ihlallerinden birlikte sorumludurlar. Davalılar Onat’a ait birçok eseri kopyalayarak sergilemekte ve satışa sunmuştur.” 

Davayla ilgili bir açıklama yapan Bardakçı Mimarlık Tasarım şirketi hukuki sürecin devam ettiğini...