24 / 04 / 2024

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği

Küçükçekmece Belediyesi ile Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği (TMMD)’nin iş birliğiyle düzenlediği “Kentsel Dönüşüm Yasası ve Uygulamaları” toplantısında Türkiye’nin dört bir yanında süren kentsel dönüşüm süreci tartışıldı

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün WOW İstanbul Hotels'te yapılacak!

Küçükçekmece Belediyesi ile Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği (TMMD), Kentsel Dönüşüm ile ilgili her şeyi masaya yatırıyor..

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi  Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Can Vural tarafından kuruldu.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Keyet İnşaat Turizm Enerji Ve Dağıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Keyet İnşaat Turizm Enerji Ve Dağıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Yetim tarafından kuruldu.

THY Emlak Konut Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Türk Hava Yolları ve Emlak Konut'un imzasını taşıyacak olan “Yenişehir Evleri Arnavutköy” Projesi'nin tüm detayları belli oldu. İşte kampanyaya ilişkin merak edilen tüm sorular ve yanıtı...

Yüreğimizin yandığı şu günlerde İş Bankası'ndan harika bir haber geldi! Tüm borçlar silinecek! Bu habere hemen bakın

İş Bankası tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini 31 Ağustos 2023’e kadar  6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini duyurdu. Alınan kararda depremlerde hayatını kaybedenlerin tüm bireysel kredi, ek hesap  ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere borçların silineceğini duyurdu.

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Watsons’ta tüm Pastel ve Note ürünlerinde yüzde 50 indirim! İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi..

Sevilen kozmetik mağazası Watsons’ta tüm Pastel ve Note ürünlerinde yüzde 50 indirim fırsatı başladı. İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi..

LC Waikiki, sezonu büyük indirimle açtı! Tüm Sweatshirtler indirimde! 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sevilen giyim markası LC Waikiki, yeni sezona bomba gibi başladı. Tüm sweatshirtlerde ve uzun kollu tişörtlerde 49,49’dan başlayan fiyatlarla herkesi LC Waikiki mağazalarına bekliyor. Acele edin bu indirimi kaçırmayın. İşte 11 Eylül 2022 LC Waikiki fiyat listesi…

Akustiksan Ses Yalıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akustiksan Ses Yalıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanbeyli'de Zehra Zorlu Gaygusuz tarafından kuruldu.

Resa Yalıtım Kimyasalları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Resa Yalıtım Kimyasalları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Recep Günaydın ve Salih Üzünlü ortaklığında kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası duyurdu! 6 ay boyunca tüm ücretlerini devlet karşılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Ek istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleri ve sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığı tarafından karşılanacak." dedi.

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği Haberi

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Derneği

Çok sayıda mimar, mühendis, sektör temsilcileri ve siyasinin katıldığı toplantıda kentsel dönüşüm yasasının getirdikleri, gelinen aşamalar, yerel yönetimlerin süreçteki politikaları ve sürecin ne şekilde ilerlemesi gerektiği konuları tartışıldı.


Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Marmara Bölge Müdürü Bülent Babaoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve TMMD Başkanı Özcan Soysal birer konuşma yaparak, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan çalışmaları anlattı.


KÜÇÜKÇEKMECE’DE DÖNÜŞÜM 2004 YILINDA BAŞLADI


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kentsel dönüşüm sürecinde yaptıkları çalışmaları belirterek, “6306 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gündemin şekli tamamen değişti. Özellikle riskli alanların ve yapıların dönüştürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Aslında Küçükçekmece’mizde bu süreç 2004’ten beri devam ediyor. O dönemde gecekondu bölgelerinin dönüştürülmesi çalışması bunlar. Ama...