25 / 04 / 2024

tunceli rabat kalesi ve köprüsü

tunceli rabat kalesi ve köprüsü

Tunceli'deki Rabat Kalesi ve Köprüsünün 1. derece arkeolojik sit olarak tescillendiği bildirildi. İl Özel İdaresi, kale ve köprünün sit alanı olarak tescillenmesi için Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna başvurmuştu...

Harput Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor. Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Edirne Hamzabeyli Kalesi 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisine alındı!

Edirne Lalapaşa ilçesi Hamzabeyli Köyü'nde yer alan maliye hazinesine ait Hamzabeyli Kalesi'nin 1. derece arkeolojik sit alanı içerisine alınması kararı 7 Ağustos 2014 tarihinde verildi...

Tunceli Atatürk Mahallesi'nde orman yangını çıktı!

Tunceli'de orman yangını çıktı. Kentte iki farklı bölgede çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Tunç: "Tahminlerimize göre 15 hektarlık bir alan yanmış durumda" dedi.

Tunceli'de inşaattan insan kemikleri çıktı!

Tunceli'de Atatürk Mahallesi Cem Emir Caddesi'nde bir inşaatın yanında çevre düzenlemesi çalışması yapan işçiler, insan kemiklerine rastladı. Vatandaşlar, inşaatın yakınlarında yıllar önce mezarlık bulunduğunu söyledi.

Tunceli’de baraj ve HES için yürüyüş yapıldı!

Tunceli'de 14. Munzur Kültür ve de Doğa Festivali etkinlikleri kapsamındaki yürüyüşle il genelinde yapılan ve yapılması planlanan baraj, HES ve de madencilik faaliyetleri protesto edildi.

Ardahan Posof Tuya Kalesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi!

Ardahan Posof Yurtbekler Köyü sınırları içerisinde yer alan Tuya Kalesi, “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Beçin Kalesi'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı. Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi'nde başlayan 2014 yılı kazı çalışmaları aralık ayında sona erecek.

Ankara Kalesi'nde yangın!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü. Saat 20.30'da başlayan yangın, çevrede bulunan iş yerlerine yayıldı...

Ankara Kalesi civarındaki bir binada yangın çıktı!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü.Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, çok sayıdaki iş yerinde zarara yol açtı.

Tunceli Hozat TOKİ Konutları başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Tunceli Hozat toplu konut uygulaması kapsamında 3 adet konut satışa sunuluyor. Tunceli Hozat TOKİ Konutları'nda en düşük konut fiyatı 97 bin 426 lira.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt Kalesi 'nin restore edilip turizme kazandırılması için Bayburt Belediyesi çalışma yapacak. Bayburt Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak.

Tunceli'de orman yangını!

Edinilen bilgiye göre, Tunceli-Ovacık karayolu Siliç köprüsü mevkisi dağlık bölgede iki farklı noktada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Tunceli'de çıkan orman yangınında 5 hektar alan zarar gördü.

Ayanis Kalesi'nde 25 yıldır süren kazı çalışmaları tarihe ışık tutuyor!

Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, süslemeleri, mimari yapısı ve kalıntılarıyla o döneme ait önemli bilgilerin elde edilmesini sağlayan Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında 25 yıl geride kaldı.

tunceli rabat kalesi ve köprüsü Haberi

tunceli rabat kalesi ve köprüsü


Tunceli'deki Rabat Kalesi ve Köprüsünün 1. derece arkeolojik sit olarak tescillendiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi, merkeze bağlı Çemçeli köyü Örtülü mezrasında bulunan Rabat Kalesi ve Köprüsü ile hamam kalıntılarının sit aları olarak tescillenmesi için Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna başvurdu. Başvuruyu değerlendiren kurul, Rabat Kalesi ve Köprüsü'nü, kültür varlığı özelliği gösterdiklerinden 1. derece arkeolojik sit olarak tescillenmesini kararlaştırdı....