29 / 03 / 2024

Beçin Kalesi'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Beçin Kalesi'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı. Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi'nde başlayan 2014 yılı kazı çalışmaları aralık ayında sona erecek.




Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı.


İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı çalışmalarında 40 kişilik ekibin görev alacağını söyledi.


Pektaş, çalışmalara Beçin iç kalesinde temizlik yaparak başladıklarını belirterek, ilerleyen günlerde kazı ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını anlattı.


Çalışmalar kapsamında Beçin kentindeki yapıların restorasyonu ve konservasyonu gerçekleştirilip koruma faaliyetlerine ağırlık verileceğini vurgulayan Pektaş, "Bu yıl altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Kazı evi ve kazı deposuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi çalışmalarımız da devam edecek" dedi.


Kazı başkanlığının yürüttüğü çevre düzenlemesi projesinin koruma kurulundan geçirilerek bakanlığa teslim edildiğini ifade eden Pektaş, projenin uygulanmaya başladığına işaret etti. Pektaş, "Buranın kontrol altına alınması, giriş çıkışlarının düzenlenmesi ve devlete gelir getiren bir yer haline gelmesi bizim isteğimiz. Çevre düzenleme çalışmaları bu yıl tamamlanır" diye konuştu.


Pektaş, kazı çalışmalarının aralık ayına kadar süreceğini kaydetti.


Milas-Ören yolunda, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Mutluca Beçin köyünde bulunan kale, Bizans döneminde inşa edildi. Yöreye hakim olan Menteşeoğulları döneminde onarımdan geçen kalenin, kule ve burçları halen ayakta.


AA


Geri Dön