20 / 04 / 2024

beçin kalesi kazı çalışmaları

beçin kalesi kazı çalışmaları

Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı. Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi'nde başlayan 2014 yılı kazı çalışmaları aralık ayında sona erecek.

Beçin Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında seramik parçaları bulundu!

Beçin Kalesi'nde yürütülen ve bu yılki bölümü sona eren kazılarda Grekçe yazılan bir kitabe ile çok sayıda seramik parçalar bulundu

Beçin Kalesi kurtarma kazısı çalışmaları devam ediyor!

Beçin Kalesi Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, bu yıl yapılan en önemli çalışmalardan birisinin Beçin ören yerinin çevre düzenlemesi olduğunu söyledi

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Avcılar’daki yer kayması böyle engellenecek!

İstanbul Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi’nde yıllardan bu yana görülen yer kayması sorununun çözümü için fore kazıklı önlem projesi uygulanıyor.

Be İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Be İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eser Semizoğlu ve Mehmet Birol Çelik tarafından kuruldu.

Atölye Madre Mimarlık ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Atölye Madre Mimarlık ve Tasarım Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyhan Gültaşlar ve Esra Kışlal Beçin tarafından kuruldu.

Bayburt Aydıntepe'deki gizemli yapıya ziyaretçi akını!

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir inşaat kazısı sırasında tesadüfen bulunan Aydıntepe Yer Altı Şehri ziyaretçi akınına uğruyor. Geçen yıl 15 bin 500 kişi Aydıntepe Yer Altı Şehri'nin bu güzelliğini görme şansı elde etti.

Arnavutköy'de inşaat kazısında göçük!

İstanbul-Arnavutköy'de bir inşaat kazısı sırasında göçük meydana geldi. Bir işçi toprak altında kaldı. İşçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı...

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Sütlüce'de yıkım tedirginliği!

Temmuz ayında Sütlüce’de inşaat kazımı sırasında çöken binanın hemen yanında bulunan 17 daireli binada yıkım tedirliği yaşanıyor.

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

beçin kalesi kazı çalışmaları Haberi

beçin kalesi kazı çalışmaları


Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı.


İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı çalışmalarında 40 kişilik ekibin görev alacağını söyledi.


Pektaş, çalışmalara Beçin iç kalesinde temizlik yaparak başladıklarını belirterek, ilerleyen günlerde kazı ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını anlattı.


Çalışmalar kapsamında Beçin kentindeki yapıların restorasyonu ve konservasyonu gerçekleştirilip koruma faaliyetlerine ağırlık verileceğini vurgulayan Pektaş, "Bu yıl altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Kazı evi ve kazı deposuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi çalışmalarımız da devam edecek" dedi.


Kazı başkanlığının yürüttüğü çevre düzenlemesi projesinin koruma kurulundan geçirilerek bakanlığa teslim edildiğini ifade eden Pektaş, projenin uygulanmaya başladığına işaret etti. Pektaş, "Buranın kontrol altına alınması, giriş çıkışlarının düzenlenmesi ve devlete gelir getiren bir yer...