12 / 12 / 2025

Turistik Otelciler İsletmeciler ve Yatırımcılar Birliği

Turistik Otelciler İsletmeciler ve Yatırımcılar Birliği

Turistik Otelciler, İsletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından WTM Afrika Turizm Fuar'na ilişkin hazırlanan raporda, Afrika pazarının turizm sektörü için önemli ve uzun vadeli bir potansiyeli barındırdığı belirtildi.

Otellerdeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,86 oldu!

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

Otellerde maliyet artışı Temmuz ayında yüzde 12,86 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Murat Demir: Günlük kiralık evler büyük tehlike!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye genelinde sayıları her geçen gün artan günlük kiralık evlerin devleti büyük bir ekonomik kayba uğrattığını belirtti.

Haziran'da otel doluluk oranı yüzde 7.6 azaldı!

Otel rezervasyonlarında en sert düşüş Türkiye'de Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi.

Otel doluluk oranları Haziran'da yüzde 7.6 düştü!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Otellerde istihdam artışı yavaşladı!

Türkiye'de bu yılın ilk 4 ayında otellerde sigortalı çalışanların sayısı, geçen yıla göre geriledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veriler yayınladı.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 9,4 azaldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Turistik Otelciler İsletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Haberi

Turistik Otelciler İsletmeciler ve Yatırımcılar Birliği

TUROB'dan yapılan açıklamaya göre, 15-17 Nisan'da Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde düzenlenen fuarın sonuç raporu tamamlandı. Raporda, Türk Hava Yollan'nın (THY) 26 Ekim itibarıyla İstanbul-Capetovvn direkt uçuşlarını başlatacak olmasının pazarda şimdiden heyecan uyandırdığı, bu gelişmenin turizm alıcıları tarafından önemli bir gelişme olarak görüldüğü ifade edildi. Fuar sırasında yapılan görüşmelerde, özellikle THYnin aktarmalı uçuş yolcularının, İstafıbul konaklamalı transit seyahate sıcak baktığı tespit edilen raporda, THY ile bu yönde bir çalışma başlatılmasının planlandığı vurgulandı. Güney Afrika'dan geçen yıl Türkiye'ye 43 bin, tüm Afrika kıtasından ise 888 bin turist geldiği belirtilen raporda, ülkeye gelen Güney Afrikalı turisderin büyük bölümünün İstanbul'u ziyaret ettiği ifade edildi.Raporda, Güney Afrika'nın, Afrika kıtasında en çok turist çeken bölgesi olduğu belirtilerek, ülkenin yaklaşık 10 milyon turist ağırladığı, ziyaretçilerin...